pedagogjobb.se

Handläggare för internationella utbyten och studentkontakter

Ort
Kategorier
Utgår

2021-06-22

Ansök nu

Handläggare för internationella utbyten och studentkontakter

Om Organisationen
Röda Korsets högskola utbildar högt ansedda och eftertraktade sjuksköterskor sedan år 1867. Högskolan har ca 65 medarbetare som tillsammans bidrar till att utbilda 850 studenter per år och högskolans sjuksköterskeutbildning är en av de mest eftertraktade i landet. Tillsammans utvecklar och anpassar de sig för att möta framtidens behov inom hälsa och vård. Global hälsa och global omvårdnad sammanfattar deras unika profil inom utbildning, forskning och samverkan. De erbjuder en arbetsplats i ljusa lokaler på campus Flemingsberg, endast 20 minuter från Stockholm central. Läs mer om dem här: www.rkh.se 

Dina arbetsuppgifter
Som handläggare för internationella utbyten och studentkontakter kommer du att arbeta med två olika områden. Handläggning av internationella studentutbyten utgör ungefär 70 procent och att delta i studievägledningens arbete med stöd till studenter utgör resterande 30 procent. Inom respektive område kommer du att ha egna ansvarsområden.

Tjänsten är nyinrättad vilket gör att du är med och utformar tjänsten utifrån dina tidigare kvalifikationer tillsammans med dina nya kollegor. Du kommer att få utveckla de delar som du ansvarar för och vi ser gärna att du är intresserad av att vilja tydliggöra och kvalitetssäkra processer.

 Arbetsuppgifter som ligger inom området internationella studentutbyten är att vara kontaktperson gentemot inkommande internationella studenter och vara behjälplig i praktiska frågor gällande exempelvis bostad och visum. Du kommer även arbeta med processen när studenter från högskolan vill studera utomlands inom sin utbildning, exempelvis:

 • ordna och hålla i informationstillfällen om utlandsstudier

 • arbeta med ansöknings- och antagningsprocessen vid utlandsstudier

 • upprättandet av överenskommelser med utresande studenter

 • handläggning av studenters resebidragsansökningar

 • utvärderingar med studenter efter utlandsstudierna.

Arbetsuppgifter som du tillsammans med studievägledaren kommer arbeta med kan vara att via telefon, mejl eller personliga möten:

 • informera, vägleda, samt ge stöd till högskolans studenter och presumtiva studenter samt högskolans lärare.

 • administrera, handlägga eller förbereda ärenden rörande studenter, exempelvis studieuppehåll, avbrott, och tillgodoräknanden.   

 I rollen som handläggare för internationella utbyten och studentkontakter kommer du att vara en viktig länk mellan studenter och högskolan. Du ingår i utbildningsadministrationen som kommer att ledas av en utbildningsadministrativ gruppledare. Din närmaste chef är förvaltningschefen. Du kommer att ha många kontaktytor inom hela högskolan, dels inom högskoleförvaltningen men även med studierektor, programansvariga och lärare, samt med externa parter. 

Ett prioriterat utvecklingsområde inom högskolan är arbetet med utveckling av rutiner och processer, vilket även kommer att ingå i ditt uppdrag att delta i. 

Din profil
Som person är du strukturerad och har erfarenhet av att arbeta med utveckling av rutiner och arbetssätt. Då det ingår kontakter med både studenter och medarbetare, är det viktigt att du kan möta olika målgruppers specifika förutsättningar, även i perioder med arbete under tidspress. För arbetet krävs även att du kan kommunicera väl i tal och skrift på svenska och engelska men talar du även exempelvis spanska ses det som meriterande. 

Du behöver som person vara mycket noggrann i ditt arbete och vara proaktiv och drivande i ditt sätt att arbeta och tycka om att lösa problem. Vidare är du noggrann och självständig med gott omdöme och en förmåga att möta människor med olika bakgrund och behov.

Krav

 • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

 • Utbildning och /eller erfarenhet av arbete med internationella frågor.

 • Erfarenhet av arbete med att stödja studenter eller elever och att arbeta med studentrelaterad handläggning eller administration.

 • Du har en vana att arbeta process- och serviceorientrat.

 • Officepaketet Excel

Meriterande

 • Arbete på universitet eller högskola.

 • Erfarenhet av arbete med internationella relationer, studenter/utbyten samt internationellt antagningsarbete och myndighetsutövning.

 • Kunskaper/erfarenhet inom studievägledning.

 • Du får gärna vara väl förtrogen med gällande lagar och författningar med relevans inom högskolan.

 • Ytterligare språk utöver svenska och engelska, tex spanska.

 • Erfarenhet av Ladok och Canvas.

 •  Kunskap och intresse av arbete med likabehandlingsfrågor

Om oss
I över 30 år har Clevry  varit en game changer  för ett mer soft skills-drivet arbetsliv inom talent acquisition, assessment och advisory. Vi finns globalt med kunder, konsulter och kandidater från Nordamerika till Singapore med huvudkontor i Brighton, Stockholm och Helsingfors. Våra 150 soft skills-certifierade rekryterare, affärspsykologer och experter finns alltid till er tjänst. 

Rekryteringsprocessen

Vi på Clevry ser att soft skills är minst lika viktiga som hard skills. I denna rekrytering kommer du därför, när du har ansökt, via mail få en länk till ett självskattningstest. Det tar cirka 20 minuter att genomföra testet, därefter kommer du få en feedback-rapport mailad till dig som belyser dina soft skills. Vid en eventuell intervju med Clevry kommer svaren gås igenom mer ingående.

Håll utkik i din inbox! Där finner du länk till frågeformuläret. 

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Följ oss gärna på LinkedIn Clevry Sweden

 

 

Dela detta jobb

Handläggare för internationella utbyten och studentkontakter

Röda Korsets Högskola