pedagogjobb.se

Handläggare för disciplinärenden och studenträttsliga frågor

Ort
Utgår

2019-06-17

Ansök nu

Handläggare för disciplinärenden och studenträttsliga frågor

Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar.

Vi söker nu en handläggare för disciplinärenden och studenträttsliga frågor

Södertörns högskola söker en handläggare för disciplinärenden och studenträttsliga frågor, placerad på Studentavdelningen. Avdelningen består av ca 33 medarbetare och ansvarar för frågor som till exempel antagning, disciplinärenden, studentsrättsliga frågor, examen, Ladok, studenthälsa, samordning av stöd till studenter med funktionsnedsättning och studie- och karriärvägledning.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna har fokus på såväl studentsrättsliga frågor som på handläggning av studentrelaterade disciplinärenden. Som handläggare av disciplinärenden möter och samtalar du med studenter som befinner sig i en utsatt situation. I arbetsuppgifterna ingår det att med stor noggrannhet och självständighet ansvara för handläggning, utredning, handledning/vägledning av studenter, lärare, studentkår och övrig personal i studenträttsliga frågor, samt att vara föredragande och sekreterare i högskolans disciplinnämnd. Du kommer också i studenträttsliga frågor vara stöd och rådgivare till kärnverksamheten, vilket innefattar att tillämpa och tolka regelverk. Du kommer dessutom att genomföra olika informations- och utbildningsinsatser inom ovanstående områden. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra våra processer.

Kvalifikationer

Du har relevant akademisk examen, gärna inom juridik eller kompletterad med motsvarande juridiska kunskaper eller erfarenheter. Du har dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, samt god förmåga att arbeta självständigt, samordna, organisera och informera. Som person är du självgående och flexibel, och håller en hög servicenivå, även under tidpunkter av hög arbetsbelastning och med samtidigt pågående parallella processer. Du har dokumenterat god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Du har också:

Dokumenterad mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
på svenska och engelska, samt vana att hålla presentationer och tala inför grupp

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi vill att du som person har god självinsikt, är trygg i dig själv, är ansvarstagande, lyhörd och självgående.

Södertörns högskola arbetar med att utveckla digitala arbetssätt och som medarbetare förväntas du bidra till denna utveckling.

Meriterande

Erfarenhet av högskolejuridik/offentlig rätt och/eller erfarenhet av liknande arbete vid högskola eller universitet är meriterande.

Anställningen

Anställningen är ett vikariat 190901—201031, 100%.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 17 juni 2019.

Ytterligare upplysningar 
Avdelningschef Malin Sigvardson, tel:08-608 47 70 eller 073-0649759, och Anna-Karin Brikell, 08-608 53 10. Personalhandläggare Anna-Karin Aldrin 08-608 45 20.

Den aktuella anställningen gäller under förutsättning att anställningsbeslutet vinner laga kraft.

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner:
SACO: Antonia Ribbing, tel: 070 -602 87 61, antonia.ribbing@sh.se
ST: Karin Magnusson tel: 08 -608 41 75, karin.magnusson@sh.se
SEKO: Henry Wölling tel: 08 -524 840 80, henry.wolling@ki.se

Södertörns högskola har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Handläggare för disciplinärenden och studenträttsliga frågor

Södertörns högskola