pedagogjobb.se

Hallsbergs kommun söker en nyfiken specialpedagog/speciallärare till Transtenskolan (7-9)

Ansök nu

Hallsbergs kommun söker en nyfiken specialpedagog/speciallärare till Transtenskolan (7-9)

I Hallsbergs kommun är alla välkomna, oavsett vem man är, var man kommer från och vart man är på väg. Hallsberg har bra kommunikationer, naturnära boende, bra förskola och grundskola samt gymnasium. Hallsberg befinner sig i ett expansivt läge med nyproduktion av bostäder samt etablering av nya företag. I kommunen bor ca 16 000 invånare.

Transtenskolan är en 7-9 skola med ca 380 elever som nu håller på att växa.  Till skolan hör även kommungemensam särskild undervisningsgrupp, Punkten. Vi kommer i och med läsåret 2021/2022 bli femparallelliga i årskurs 8 och 9, och sexparallelliga i år 7. En utveckling som kommer att fortsätta och vi fortsätter att öka i elevantal ett långt tag framöver.

Vill du vara med och utveckla Transtenskolan? Det är en hel del på gång här och vi har ett härligt pedagoggäng som vill utveckla Transtenskolan i fyra olika arbetslag, där även vår kommungemensamma undervisningsgrupp ingår. Under förutsättning att erforderliga beslut tas, kommer vi även att göra extra satsningar på de elever som är nyanlända och behöver extra stöd i sin språkutveckling.

Vi satsar fortsatt på matematik och på att hitta olika former för hur vi kan anpassa undervisningen; vi satsar också stort och intensivt på språkutvecklande arbetssätt inför nästa år, både gällande lektionsinnehåll och bedömningsformer, så att våra elever kan nå högre kunskapsmål.

Till hösten kommer alla lärare att genomgå SKUA-utbildning och all personal kommer också ha avslutat en satsning gällande Tygghetscirken, COS-S.

På Transtenskolan trivs vi som gillar utveckling och teamarbete och som har höga förväntningar både på oss själva och på eleverna.

Tjänsten

Nu söker vi en specialpedagog på 75–100% som skall arbeta hos oss tillsammans med ytterligare en specialpedagog och en speciallärare med inriktning matematik. Du kommer att vara en del av skolans elevhälsoteam som består av rektor, specialpedagog och speciallärare, skolpsykolog, skolsköterska, socialpedagog, SYV och kurator.

Arbetet kommer att bestå av att stötta lärarna i arbetet med pedagogiska kartläggningar, handleda lärare i pedagogiska frågor, ansvara för sedvanlig dokumentation, genomföra screeningar, delta på möten kring elever samt medverka i det förebyggande och främjande arbetet på skolan. Du är också villig att arbeta direkt med elever som behöver stöd på olika sätt.

Vi tror att du är lösningsfokuserad, stresstålig och flexibel. Utmaningar finns och det gäller att kunna prioritera, men även att vara uthållig och kunna avsluta det som påbörjats.

Vi förutsätter att du är intresserad av elever och av hur de tänker och lär sig, och om du därtill som person är kreativ, kan se lösningar, kan arbeta strukturerat och självständigt och samtidigt är ett ess på samarbete, då tror vi att du är den som vi söker.

Vi söker dig som...

  • har en specialpedagogexamen eller går utbildningen.

  • har en positiv elev- och kunskapssyn och vill vara med och forma en god lärmiljö för våra elever.

  • har hög social kompetens med god förmåga att samverka och samarbeta.

  • har modet och kraften att bedriva utvecklingsarbete.

  • är lösningsfokuserad.

  • har en god digital kompetens.

  • är ett bra stöd till pedagoger, mentorer, utvecklingsledare och rektor.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid (75-100%). Tillträde sker enligt överenskommelse. 

Sista ansökningsdag är 2021-06-30. Rekrytering kan komma att ske löpande och tjänst tillsättas innan utsatt tid passerat.

Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Varmt välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss all inblandning av rekryteringsföretag eller liknande!

Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter Hallsbergs kommun, 0582-685000

Kontaktpersoner
Helena Carlsén
Rektor, Transtenskolan
0582-68 52 68
helena.carlsen@edu.hallsberg.se

Dela detta jobb

Hallsbergs kommun söker en nyfiken specialpedagog/speciallärare till Transtenskolan (7-9)

Hallsbergs kommun