pedagogjobb.se

Logo

Gymnasielärare i svenska och engelska

Ansök nu

Gymnasielärare i svenska och engelska

En dag på jobbet  
Ser du samarbeten mellan olika ämnen som en självklarhet för att skapa en helhet i utbildningen för eleven? Vill du kunna fokusera på det pedagogiska arbetet istället för att lägga tiden på administrativa arbetsuppgifter? Då är Wendela Hebbegymnasiet platsen för dig! Inför läsåret 2019/2020 förstärker vi skolans elevhälsa med tre studiecoacher, vilka har som huvuduppgift att stötta eleven i att bli ägare till sitt lärande, sin utbildning och sociala utveckling. Studiecoacherna ska arbeta med främjande av närvaro och studiemotivation och övertar flera traditionella mentorsuppgifter som t ex administration kring frånvarohantering, vilket innebär att tid frigörs för läraren att fokusera på det som direkt rör lärandet.
 
Du undervisar i kurserna svenska 1-3 på det estetiska programmet och på teknikprogrammet, samt i engelska grund på grannskolan Torekällgymnasiet, Södertälje kommuns yrkesgymnasium, vilket delar lokaler, skolledning och personal med Wendela Hebbegymnasiet.
 
På Wendela Hebbegymnasiet arbetar du i en lugn och kreativ miljö tillsammans med elever och personal som brinner för de estetiska ämnena. Du arbetar tillsammans med lärare som samtidigt är verksamma som t ex journalister, fotografer, musiker, bildkonstnärer, designers, dramatiker och manusförfattare. På Torekällgymnasiet arbetar du tematiskt och ämnesövergripande kring elevens blivande yrke tillsammans med erfarna och engagerade lärare.
 
Vem är du?  
Krav:  
-Examen med gymnasielärarlegitimation i svenska och engelska från lärarhögskolan  
 
Personliga egenskaper:  
Du har en positiv människosyn och ett professionellt bemötande, något som genomsyrar din kontakt med elever, vårdnadshavare och kollegor. Som person är du strukturerad, lugn, samarbetsorienterad och självgående.  
 
Vi erbjuder dig  
Alla anställda i Södertälje kommun erbjuds friskvårdsbidrag. Som anställd hos oss kan du nyttja upp till 3 000 kronor per år till motions- och friskvårdsaktiviteter.  
 
Välkommen till oss!  
Wendela Hebbegymnasiet är Södertäljes gymnasieskola för musik, bild- och form, foto och film, dans, teater, design, teknik, spel och animation.  
 
Skolan har fräscha och välutrustade lokaler med glas och rymd – en skola för framtiden med närhet, värme, ömsesidig respekt, kompetens och kreativitet. Inom våra karaktärsämnen samarbetar vi med högskolor, teatrar, tidningar, radio, tv, muséer och gallerier. Vi har också ett nära samarbete med Kulturskolan i Södertälje, som delar lokaler med oss. Lärarna i karaktärsämnena är pedagoger, men även praktiskt yrkesverksamma inom sina områden, som till exempel journalister, fotografer, musiker, bildkonstnärer, formgivare, designers, arkitekter, regissörer, dramatiker och manusförfattare.  
 
God struktur, ordning och tydlighet, i kombination med ett öppet, lustfyllt, kreativt och stimulerande klimat ger alla på skolan chans att vara med och påverka verksamhetens innehåll och form.  
 
Torekällgymnasiet är Södertäljes kommunala yrkesgymnasium med inriktningar inom bygg- och anläggning, el, fordon, VVS, samt vård- och omsorg. Då vi på Torekällgymnasiet tycker att det värdeskapande, entreprenöriella, lärandet ska genomsyra hela elevernas utbildning så organiserar vi undervisningen som  ämnesövergripande tematiska arbeten. Det innebär att du kommer att arbeta tätt ihop med erfarna lärare med gemensamma planeringar, moment och bedömningar.
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Gymnasielärare i svenska och engelska

Södertälje kommun – Utbildningskontoret