pedagogjobb.se

En dag på jobbet  
Ser du samarbeten mellan olika ämnen som en självklarhet för att skapa en helhet i utbildningen för eleven? Vill du kunna fokusera på det pedagogiska arbetet istället för att lägga tiden på administrativa arbetsuppgifter? Då är Wendela Hebbegymnasiet platsen för dig! Vi har förstärkt skolans elevhälsa med studiecoacher som övertar flera traditionella mentorsuppgifter, vilket innebär att tid frigörs för läraren att fokusera på det som direkt rör lärandet. Du kommer att bli en viktig del i ett väl sammansvetsat ämneslag där kollegor arbetar nära varandra och stöttar för att eleverna ska nå höga mål.
Vi söker nu en vikarierande gymnasielärare i ämnet engelska. Vikariatet sträcker sig resten av läsåret och är på 100% sysselsättningsgrad. Du kommer att undervisa elever på både Wendela Hebbegymnasiet och grannskolan Torekällgymnasiet, Södertälje kommuns yrkesgymnasium. Skolorna delar lokaler, personal och skolledning.
På Wendela Hebbegymnasiet arbetar du i en lugn och kreativ miljö tillsammans med elever och personal som brinner för de estetiska ämnena. Du arbetar tillsammans med lärare som samtidigt är verksamma som t ex journalister, fotografer, musiker, bildkonstnärer, designers, dramatiker och manusförfattare. På Torekällgymnasiet arbetar du tematiskt och ämnesövergripande kring elevens blivande yrke tillsammans med erfarna och engagerade lärare.

Vem är du?  
Krav:  
-Examen med gymnasielärarlegitimation i engelska från lärarhögskolan  

Personliga egenskaper:  
Du har en positiv människosyn och ett professionellt bemötande, något som genomsyrar din kontakt med elever, vårdnadshavare och kollegor. Som person är du strukturerad, lugn, samarbetsorienterad och självgående.  

Vi erbjuder dig  
Alla anställda i Södertälje kommun erbjuds friskvårdsbidrag. Som anställd hos oss kan du nyttja upp till 3 000 kronor per år till motions- och friskvårdsaktiviteter.  

Välkommen till oss!  
Wendela Hebbegymnasiet är Södertäljes gymnasieskola för musik, bild- och form, foto och film, dans, teater, design, teknik, spel och animation.  
Skolan har fräscha och välutrustade lokaler med glas och rymd – en skola för framtiden med närhet, värme, ömsesidig respekt, kompetens och kreativitet. Inom våra karaktärsämnen samarbetar vi med högskolor, teatrar, tidningar, radio, tv, muséer och gallerier. Vi har också ett nära samarbete med Kulturskolan i Södertälje, som delar lokaler med oss. Lärarna i karaktärsämnena är pedagoger, men även praktiskt yrkesverksamma inom sina områden, som till exempel journalister, fotografer, musiker, bildkonstnärer, formgivare, designers, arkitekter, regissörer, dramatiker och manusförfattare. God struktur, ordning och tydlighet, i kombination med ett öppet, lustfyllt, kreativt och stimulerande klimat ger alla på skolan chans att vara med och påverka verksamhetens innehåll och form.  
Torekällgymnasiet är Södertäljes kommunala yrkesgymnasium med inriktningar inom bygg- och anläggning, el, fordon, VVS, samt vård- och omsorg. Då vi på Torekällgymnasiet tycker att det värdeskapande, entreprenöriella, lärandet ska genomsyra hela elevernas utbildning så organiserar vi undervisningen som  ämnesövergripande tematiska arbeten. Det innebär att du kommer att arbeta tätt ihop med erfarna lärare med gemensamma planeringar, moment och bedömningar.
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Logo

Gymnasielärare i engelska till Wendela Hebbegymnasiet

Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-26

Ansök nu

Dela detta jobb