pedagogjobb.se

Elen Fries gymnasium

Var med i arbetet med att starta Uppsala kommun nya kommunala gymnasieskola!

Vi söker dig som vill arbeta med alla elevers lärande, du som är bra på att göra undervisningen tillgänglig för alla och forma den efter elevernas behov. På Ellen Fries gymnasium kommer vi att arbeta systematiskt med skolutveckling utifrån en evidensinformerad metod som förutsätter ett undersökande förhållningssätt och tillit mellan alla nivåer på skolan.

Skolans ledord är bildning, kreativitet och företagsamhet. Programmen som man kan läsa på vår skola är Ekonomi, Handels- och administration, Naturvetenskap, Samhällsvetenskap och Introduktionsprogram. Våra lärare kommer att arbeta undersökande med flexibilitet och variation i undervisningen för att möta elevernas olika vägar för lärande och utveckling. För att göra det behöver du vara nyfiken på elevens lärandeprocess och förstå att samarbete med elever, kollegor och ledning är det bästa sättet att öka elevernas kunskaper.

Läs mer om skolan här (http://www.ellenfriesgymnasium.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Uppdraget innebär undervisning och mentorskap för gymnasieelever inom något/några av följande program: ekonomi, samhällsvetenskap samt handels- och administrationsprogrammet. Arbete i arbetslag kring gemensamma elever och skolutveckling. En viktig arbetsuppgift under skolans första år är att aktivt delta i uppbyggandet av skolans identitet och programmens innehåll och struktur.

Din bakgrund
Vi söker dig som har lärarutbildning i för programmen relevanta ämnen och kurser och gärna lärarlegitimation. meriterande är om du har erfarenhet av att starta upp ett nytt program eller en ny skola. Även erfarenhet av att arbeta med ungt företagande är meriterande. Arbetet kräver att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vidare har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Ulla Klefbom, rektor 018-727 98 10

Facklig företrädare:
Lärarförbundet, Alexander Schöning 070-379 92 24
Lärarnas riksförbund, Helena Dübeck 076-798 30 95

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Gymnasielärare i ekonomi, samhällsvetenskapliga, handelsämnen och matematik

Ansök nu

Dela detta jobb