pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Jönköpings kommun logo

Välkommen till oss
Vi söker en gymnasiechef till Bäckadalsgymnasiet och en gymnasiechef till Erik Dahlbergsgymnasiet som vill vara med och utveckla Jönköpings gymnasieskola med ett tydligt framtidsfokus.

Inom Jönköpings kommun arbetar ca 12 000 medarbetare inom drygt 300 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Jönköping. Utbildningsförvaltningen är kommunens största förvaltning och vi arbetar för en tillgänglig skola för alla och att vara en organisation med lärglädje. Verksamheten präglas av engagerade lärare som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje elevs förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss! 

Bäckadalsgymnasiet

På Bäckadalsgymnasiet går ca 1300 elever och vi är ca 210 medarbetare. Skolan är indelad i fem rektorsområden, där alla lärare ingår i arbetslag med helhetsansvar för en elevgrupp. Skolans program är Barn och fritid, Bygg och anläggning, El och energi, Fordon och transport, Hantverk och frisör, Hotell och turism, Restaurang och livsmedel, Teknik, Introduktionsprogrammen, Gymnasiesärskolan och Komvux som särskild utbildning.

På vår hemsida backadal.se kan du läsa mer om vår skola.

Erik Dahlbergsgymnasiet

På Erik Dahlbergsgymnasiet går cirka 1500 elever och vi är cirka 160 medarbetare vilket gör oss till Jönköpings kommuns största gymnasieskola. Skolans program är Ekonomi, Naturvetenskap, Samhällsvetenskap, Teknik, Vård och omsorg, VVS och fastighet samt introduktionsprogrammen.

Du kan läsa mer om oss på vår hemsida edgymnasiet.se.

Tillsammans skapar vi två attraktiva gymnasieskolor och arbetsplatser med fokus på ungdomar i utveckling.

Vårt erbjudande
Hos oss får du en arbetsvardag som präglas av våra kärnvärden; gemenskap, engagemang och nytänkande! Vi erbjuder ett spännande och utvecklande uppdrag där du får möjlighet att bidra till att ge framtidens världsmedborgare förutsättningar att nå sina mål och drömmar. Vi har en ekonomi i balans, bra måluppfyllelse och hög kompetens bland våra medarbetare. Vi vill att bra ska bli bättre och har höga målsättningar för framtiden.

Ditt nya jobb
I ditt uppdrag som gymnasiechef fokuserar du på skolans utveckling och framtid ur ett strategiskt perspektiv. Du företräder skolan såväl internt som externt och har en samordnade roll för skolan i sin helhet. Som gymnasiechef utvecklar du skolans olika program och leder skolans rektorer i deras respektive uppdrag. Vidare ansvarar du över din ledningsgrupp samt innehar det övergripande personal- och arbetsmiljöansvaret.

Med hjälp av rektorer och lärare skapar du goda förutsättningar för verksamhetens utveckling vilket bidrar till att elevernas måluppfyllelse ökar. Tillsammans med övriga gymnasiechefer framtidssäkrar du gymnasieskolan genom att skapa en skola som är attraktiv för våra elever. Du ingår också i ledningsgruppen med samtliga gymnasiechefer som gemensamt arbetar för att systematiskt öka kvalitén och öka samverkan mellan skolorna.  Vidare inser du vikten av att vara en god ambassadör för utbildningsförvaltningen och Jönköpings kommun där du arbeta för förvaltningens och Jönköpings kommuns gemensamma mål.

Din kompetens
Vi söker dig som har rektorsutbildning eller annan relevant akademisk utbildning. Du har erfarenhet av att arbeta som chef i skolans värld och har goda kunskaper i gymnasieskolans verksamhet och styrdokument. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda chefer sedan tidigare.

Du är en kommunikativ och tydlig ledare som bidrar till en kultur som kännetecknas av trygghet, tillit, sammanhållning och där du tillvarata engagemang och inflytande. Med utgångspunkt i den pedagogiska utvecklingen leder, motiverar och förser du andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Vi ser gärna att du i ditt tidigare arbete har haft personal- och budgetansvar. Som person innehar du ett helhetsperspektiv och inser vikten av att samverka med ett brett kontaktnät för att skapa en enhetlig gymnasieskola i Jönköpings kommun.

MER INFORMATION

För mer information kontakta Veronika Otterborg, konsult, veronika.otterborg@asb-executive.se, 070-568 82 66 

Henrik Natt och Dag, Utbildningschef gymnasium, henrik.natt-och-dag@jonkoping.se, 036-102446

Här hittar du kontaktuppgifter till fackliga företrädare på utbildningsförvaltningen.

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som gymnasiechef.

Ansök senast den 2022-10-07.

Gymnasiechefer till Jönköpings kommun

Företag AS&B Executive
Ort
Utgår

2022-10-07

Ansök nu

Dela detta jobb