pedagogjobb.se

Arbetsplatsbeskrivning

Gubbängsskolan är en grundskola F-9 med 700 elever. Vår vision är ”En skola där alla vill utvecklas och får lust att lära sig mer” som byggs upp utifrån skolans plattform som består av tre grundstenar: ”Trygghet & självkänsla, socialt samspel & kommunikation”, ”Motivation & lärande”, ” samt ”Inflytande & ansvar”. Skolans ledord är vi hälsar på varandra, vi visar respekt och hänsyn och vi gör vårt bästa.

Vi vill samla de bästa kompetenserna och söker dig som vill ha en utmaning i dynamisk och kreativ miljö. Du är en person med stort engagemang för ditt arbete och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Du vill fortsätta att utvecklas i din yrkesroll och reflekterar ofta över hur du kan bidra till förbättrade resultat. Du är bra på att kommunicera och värnar om goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är initiativrik och kan arbeta både självständigt och i grupp.

Arbetsbeskrivning

Anställningen som studie- och yrkesvägledare och bibliotekarie motsvarar en 100% tjänst fördelat cirka 60-40.  

Vi söker en behörig studie- och yrkesvägledare (SYV) och en som är intresserad av arbeta som bibliotekarie. Tjänsten är en tillsvidaretjänst med provanställning. Som SYV är du en del av skolans elevhälsoteam där skolsköterskor, kuratorer, specialpedagoger/ lärare och skolledningen ingår. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är vägledning för elever och agerande i de beslut som påverkar deras valmöjligheter. Du deltar i analysarbetet som en del av vårt systematiska kvalitetsarbete. Du ansvar för skolan vägledningsplan (F-9) och PRAO samordning i åk 8. Du är delaktig i mottagandet av nyanlända elever åk 6-9 och kontaktperson för skolan i överlämningen för eleverna från andra skolor till åk 7.

Du ingår i skolans antikränkningsteam (AKTA) och samarbetar med de övriga medlemmar i de ärenden som är aktuella. Detta innebär både samtal med elever, kontakt med vårdnadshavare och dokumentationen i ärendet. Du behöver ha kunskaper i lågaffektivt bemötande och svåra samtal.

Vi söker en engagerad bibliotekarie som bidrar till att våra elever upptäcker och bibehåller läslust och utvecklar lärandet. Hos oss kommer du att arbeta i ett bibliotek som är systematiskt uppbyggt och med din hjälp även utvecklas framöver då du håller dig a jour med utvecklingen inom området. Du kommer att gå relevanta kurser på mediateket. I ditt arbete har du möjlighet att leda och delta i pedagogiska aktiviteter i biblioteket. Du kommer att samarbeta med IT pedagogen i visionen "från bibliotek till mediotek". Du kompletterar lärarnas ämneskunskaper och ämnesdidaktiska kompetens genom att tillämpa din kunskap om läsning, språkutveckling, informationssökning och källkritik. Som bibliotekarie håller du biblioteket öppet några timmar varje dag. Du känner dig trygg med att vägleda elever i sina val av böcker och du är en viktig tillgång för eleverna i informationssökande och källkritik.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig och erfaren studie- och yrkesvägledare och har pedagogisk erfarenhet. Du har goda kunskaper i svenska och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har mycket goda IT-kunskaper. Du är mycket intresserad av att arbeta i och utveckla vårt bibliotek och relevant kompetens och erfarenhet inom området är meriterande.

Som person ser vi att du:

  • är initiativtagande, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du har driv och engagemang.
  • är självgående, tar ansvar för dina arbetsuppgifter
  • är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter
  • har en hög samarbetsförmåga. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt
  • är relationsskapande och skapar kontakter med elever, vårdnadshavare och kollegor
  • är strukturerad, planerar, strukturerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.

Arbetsgivaren förbehåller sig rätten att se till personlig lämplighet i samband med tjänstetillsättningen. Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Gubbängsskolan söker studie- och yrkesvägledare och bibliotikarie

Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-21

Ansök nu

Dela detta jobb