pedagogjobb.se

Grundskollärare i musik till Söndrumskolan

Om arbetsplatsen
Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Söndrumsskolan är en F-9-skola som ligger i västra delen av Halmstad, nära till hav och natur, med ca 880 elever. Skolan består av flera olika byggnader vilket skapar en känsla av närhet och tillhörighet. Hos oss trivs man och har studiero vilket syns i våra resultat. Skolans utemiljö möjliggör många olika aktiviteter, både för lärande och rekreation.

Arbetsuppgifter
Söndrumsskolan 6-9 blev klar 2013 och därför är våra lokaler fortfarande nya och fräscha. Skolans storlek på 560 elever gör att vi kan ha ett bra team med två musiklärare. Skolan stöttar även grannskolorna (där femmorna kommer till vår musiksal) och därför kan tjänsten utformas olika beroende på hur stor tjänst man vill ha och vilka åldrar som kan ingå. 
Om du även är behörig i bild så ger det ännu större möjligheter till en kreativ tjänst hos oss. I tjänsten ingår även mentorsskap tillsammans med en kollega på 6-9.

Som lärare är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med kollegor planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar som lärare har för att eleverna ska nå målen kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven för eleverna motivera dem så att de når goda resultat i skolarbetet. Arbetet ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik.

Kvalifikationer
Krav: Lärarexamen med behörighet att undervisa i musik i årskurs 6-9
Önskvärt med kombination bild. 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet! 

Du tycker om att samarbeta med kollegor och med elevernas lärande i fokus. Du har förmåga att se elevernas individuella behov och kan möta dem utifrån deras förutsättningar. Du är väl insatt i skolans styrdokument och du analyserar, utvärderar och utvecklar din undervisning utifrån elevernas förutsättningar, behov och resultat. Du medverkar till elevinflytande och delaktighet och du har olika verktyg för att arbeta formativt och språkutvecklande i din undervisning. Din planering i undervisningen utgår från beprövad erfarenhet och aktuell forskning. 
Vi ser gärna att du har erfarenhet av och kan använda digitala verktyg i din undervisning och att du har tydliga tankar om hur detta kan stödja elevernas lärande och utveckling.

Fakta om tjänsten
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid / deltid
Tillträde
Tillträde 200810
Publicerad
2020-03-17
Ansök senast
2020-04-09
Upplysningar
Joakim Strand, rektor joakim.strand@halmstad.se
Telefon: 0732-315550
Gisela Berg Rudolfsson rektor gisela.berg.rudolfsson@halmstad.se
Karin Askfeldt, LR
Telefon: 0730-343650
Ansökan
Referensnummer
C36531 - 2020

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Grundskollärare i musik till Söndrumskolan

Halmstads kommun barn- och ungdomsförvaltning