pedagogjobb.se

Grundskollärare 4-6 till Östra skolan

Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-20

Ansök nu

Grundskollärare 4-6 till Östra skolan

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. I Katrineholms skolor får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. 

Katrineholms skolor växer! Vi är i ett spännande utvecklingsskede med ekonomi i balans, ett systematiskt starkt kvalitetsarbete och visioner för framtiden. Inom bildningsförvaltningens har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända barn. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.

Östra skolan är en F-6 skola med fritidsverksamhet som tillhör Samordningsområde Nord. Skolan är belägen i Katrineholms norra utkant med gångavstånd till centrum liksom till skog och natur. I vår 110-åriga skolbyggnad möts tradition med nytänkande. Vi är en mångkulturell skola som satsar mycket på läs-och språkutveckling. Bebyggelsen kring skolan är blandad med såväl nya som äldre villor, radhus och bostadsrätter samt hyreshus. 
Vår vision är En läsande skola. 

Östra skolan är i början av en spännande process kring att bygga en helt ny skola. Vi kommer tillsammans med Västra skolan att flytta in i nya lokaler till höstterminen 2022. Den nya skolan kommer vara utformad för varierad och flexibel undervisning i en lärmiljö som ska stödja elevernas resa mot målen. Du kommer att bli en del i att forma framtidens skola tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor. 

Arbetsuppgifter:

Undervisning i ämnet svenska och so samt i ämnet musik om behörighet finns. 

Samarbeta med kollegor och delta i skolans systematiska kvalitetsarbete. 

Vara väl förtrogen med skolans styrdokument samt vara medveten om strategier och metoder som främjar elevers lärande och måluppfyllelse. 

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en grundskollärarexamen och lärarlegitimation med behörighet i ämnet svenska och So. Behörighet i ämnet musik är meriterande. 

Som pedagog planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt. 
Du kan på ett tydligt sätt förmedla elevernas arbetsuppgifter och mål samt att du delar med dig av din kunskap. 

Tar initiativ till nya förslag och arbetssätt. Sätter igång aktiviteter och uppnår önskat resultat. Förmåga att argumentera för och förklara varför aktiviteterna bör och kan genomföras. 

I ditt arbete hos oss är du trygg och stabil och ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen. 

Du har lätt för att samarbeta med andra pedagoger i arbetslag och med elevernas vårdnadshavare. Uppmärksamma andras synpunkter och kompetens och ge dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Du är bra på att lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. 

Då vår skola är en mångkulturell skola är det viktigt att du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du har förmågan att ta med detta i beräkningen när beslut ska fattas och handlingssätt väljas. 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. 
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2019-08-05
Tidsbegränsat till:  Urval och intervjuer sker fortlöpande och tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-06-05

Arbetsgivarens referensnummer: C28465/2019

Upplysningar lämnas av:

Ida Peterzén
Rektor
Telefon: 0150-573 88

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås genom kommunens växel
Telefon: 0150-570 00

Dela detta jobb

Grundskollärare 4-6 till Östra skolan

Katrineholms kommun