pedagogjobb.se

logga

Grundlärare i fritidshem till Nyvångskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-01

Ansök nu

Grundlärare i fritidshem till Nyvångskolan

Barn- och skolförvaltningen

 

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

 

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

 

Om oss

Nyvångskolan F-9 tillhör utbildningsområde 6 i Lunds kommun och ligger centralt i natursköna Dalby. Skolan har ca 900 elever, 130 anställda, fyra fritidshemsavdelningar för elever i åk F-3 samt en fritidsklubb för elever i åk 4-6 samt grundsärskola åk 6-9. Skolbyggnaderna är omgivna av grönytor med mycket träd, buskar och gräsmattor där eleverna varje dag har möjlighet att leka och idrotta både på sina raster och på schemalagda rörelsepass. 

För oss på Nyvångskolan är det viktigt att eleverna känner lust att lära och inflytande över sitt eget lärande, under skoltid såväl som i fritidshemmet. Elevdemokrati har länge varit skolans profil och vi arbetar aktivt med elevinflytande genom olika elevstyrda råd som driver särskilda frågor och utvecklingsområden. På råden diskuterar elever och lärare tillsammans frågor som rör arbetsmiljö, undervisning, vänskap och hälsa.                                   

Nyvångskolans övergripande utvecklingsarbete fokuserar på att tillgängliggöra lärmiljön för alla våra elever och genom detta skapa bästa möjliga förutsättningar för delaktighet, lärande och trygghet. Som medarbetare på Nyvångskolan är du en självklar del av skolans kollegiala utvecklingsarbete. Nya tankar och perspektiv är alltid välkomna och vi erbjuder alla pedagoger kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter

Som grundlärare för arbete mot fritidshem arbetar du, utifrån din kompetens och erfarenhet, med att planera och genomföra undervisning och aktiviteter under skol- och fritidshemstid. Du arbetar aktivt med att utveckla, driva och utvärdera fritidshemsverksamheten i enlighet med gällande styrdokument.

På Nyvångskolan har grundlärare i fritidshem goda förutsättningar att utvecklas i sin yrkesroll. Vi arbetar aktivt med att tydliggöra verksamheten på fritidshemmet, i syfte att stärka yrkesrollen och få fördjupade kunskaper i uppdraget. En annan viktig del av vårt arbete är att utveckla och skapa meningsfulla rastaktiviteter för eleverna. 

På fritidshemmet har vi ett gemensamt ansvar att skapa lust att lära och delaktighet bland eleverna. Du och dina kollegor i arbetslaget ser tillsammans till att verksamheten är utmanande och kreativ, under skoltid såväl som på fritids. Digitala verktyg används i undervisningen och ni arbetar för att främja skolans digitala utveckling i det dagliga arbetet.

Grundlärare i fritidshem i Lunds kommun kan välja att anställas på s k flygelavtal. Flygelavtalet är ett lokalt arbetstidsavtal som ger arbetstagarna en större möjlighet att påverka sin arbetstidsförläggning genom förtroendearbetstid. Inom den arbetsförlagda tiden finns utrymme för gemensam planering, dokumentation och uppföljning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad grundlärare för undervisning i fritidshemmet, alternativt legitimerad förskollärare. Det är meriterande om du även har tidigare erfarenhet av att arbeta i fritidshem. 

Som person är du kreativ, lösningsfokuserad och ansvarstagande. Du drivs av viljan att utveckla skolan och fritidshemsverksamheten och vill själv kunna bidra till att den ligger i framkant. Din samarbetsförmåga är mycket god och du har lätt för att skapa relationer med såväl elever som kollegor och vårdnadshavare. Du är intresserad av att arbeta tematiskt och trivs med att arbeta i arbetslag men förväntas också kunna arbeta självständigt. 

Då skolan använder sig av digitala verktyg är det positivt om du har goda IT-kunskaper. Vi tillämpar löpande urval och ser därför gärna att du söker tjänsten så snart som möjligt.

 

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-11-01

Referensnummer

2020/883

Kontaktperson(er)

 

Siv Karlsson, 046-3597980

 

Erika Åkesson, 046-3597903

Facklig(a) företrädare

Andreas Johansson, Lärarförbundet, 046-3597900

Dela detta jobb

logga
Grundlärare i fritidshem till Nyvångskolan

Lunds kommun - Barn- och skolförvaltningen