pedagogjobb.se

logga

Grundlärare i fritidshem, Nyvångskolan 4-6

Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-29

Ansök nu

Grundlärare i fritidshem, Nyvångskolan 4-6

Barn- och skolförvaltningen

 

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

 

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

 

Om oss

Nyvångskolan F-9 tillhör utbildningsområde 6 i Lunds kommun och ligger centralt i natursköna Dalby. Skolan har ca 900 elever, 130 anställda, fyra fritidshemsavdelningar för elever i åk F-3 samt en fritidsklubb för elever i åk 4-6 samt grundsärskola åk 6-9. Skolbyggnaderna är omgivna av grönytor med mycket träd, buskar och gräsmattor där eleverna varje dag har möjlighet att leka och idrotta både på sina raster och på schemalagda rörelsepass. 

För oss på Nyvångskolan är det viktigt att eleverna känner lust att lära och inflytande över sitt eget lärande, under skoltid såväl som i fritidshemmet. Elevdemokrati har länge varit skolans profil och vi arbetar aktivt med elevinflytande genom olika elevstyrda råd som driver särskilda frågor och utvecklingsområden. På råden diskuterar elever och lärare tillsammans frågor som rör arbetsmiljö, undervisning, vänskap och hälsa.                                   

Nyvångskolans övergripande utvecklingsarbete fokuserar på att tillgängliggöra lärmiljön för alla våra elever och genom detta skapa bästa möjliga förutsättningar för delaktighet, lärande och trygghet. Som medarbetare på Nyvångskolan är du en självklar del av skolans kollegiala utvecklingsarbete. Nya tankar och perspektiv är alltid välkomna och vi erbjuder alla pedagoger kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter

Vi söker en grundlärare mot fritidshem för arbete i fritidshemmet i årskurserna 4-6. Utifrån din kompetens och erfarenhet arbetar du med att planera och genomföra undervisning och aktiviteter under skol- och fritidshemstid. Du arbetar aktivt med att utveckla, driva och utvärdera fritidshemsverksamheten i enlighet med gällande styrdokument.

På Nyvångskolan har grundlärare i fritidshem goda förutsättningar att utvecklas i sin yrkesroll. Vi arbetar aktivt med att tydliggöra verksamheten på fritidshemmet, i syfte att stärka yrkesrollen och få fördjupade kunskaper i uppdraget. Vi är i uppstarten med att utveckla och skapa meningsfulla rastaktiviteter för eleverna och ser gärna att du har tankar kring att kunna driva detta. Vi ser gärna att du tar en samordnande roll för fritidshemmet åk 4-6.

Våra lärare och fritidspedagoger har ett gemensamt ansvar för att skapa lust att lära och delaktighet bland eleverna. Du och dina kollegor i arbetslaget ser tillsammans till att verksamheten är utmanande och kreativ, under skoltid såväl som på fritids. Digitala verktyg används i undervisningen och ni arbetar för att främja skolans digitala utveckling i det dagliga arbetet.

Grundlärare i fritidshem i Lunds kommun kan välja att anställas på så kallat flygelavtal. Flygelavtalet är ett lokalt arbetstidsavtal som ger arbetstagarna en större möjlighet att påverka sin arbetstidsförläggning genom förtroendearbetstid. Inom den arbetsförlagda tiden finns utrymme för gemensam planering, dokumentation och uppföljning.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är legitimerad grundlärare för undervisning i fritidshemmet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta i fritidshem. 

Som person är du kreativ, lösningsfokuserad och ansvarstagande. Du drivs av viljan att utveckla skolan och fritidshemsverksamheten och vill själv kunna bidra till att den ligger i framkant. Din samarbetsförmåga är mycket god och du har lätt för att skapa relationer med såväl elever som kollegor och vårdnadshavare. Du trivs med att arbeta i arbetslag men förväntas också kunna arbeta självständigt. 

Då skolan använder sig av digitala verktyg ser vi gärna att du har goda IT-kunskaper. Vi tillämpar löpande urval och ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Lön: Månadslön

Tillträde: 200107

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-11-29

Referensnummer

2020/985

Kontaktperson(er)

 

Fredrika Bauer, 046-3597910

 

Erika Åkesson, 046-3597903

Facklig(a) företrädare

Andreas Johansson, Lärarförbundet, 046-3597900

Dela detta jobb

logga
Grundlärare i fritidshem, Nyvångskolan 4-6

Lunds kommun - Barn- och skolförvaltningen