pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Grundlärare i fritidshem/fritidspedagog F-3

Ansök nu

Grundlärare i fritidshem/fritidspedagog F-3

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

 

Om arbetsplatsen

Nyvångskolan F-9 tillhör utbildningsområde 6 i Lunds kommun och ligger centralt i natursköna Dalby. Skolan har ca 900 elever, 140 anställda, tre fritidshemsavdelningar för elever i åk F-3 och en fritidsklubb för elever i åk 4-6 samt grundsärskola åk 4-9. Skolbyggnaderna är omgivna av grönytor med mycket träd, buskar och gräsmattor där eleverna varje dag har möjlighet att leka och idrotta både på sina raster och på schemalagda rörelsepass. 

För oss på Nyvångskolan är det viktigt att eleverna känner lust att lära och inflytande över sitt eget lärande, under skoltid såväl som i fritidshemmet. Elevdemokrati har länge varit skolans profil och vi arbetar mycket med elevinflytande genom olika elevstyrda råd som driver särskilda frågor och utvecklingsområden. På råden diskuterar elever och lärare tillsammans frågor som rör arbetsmiljö, undervisning, vänskap och hälsa. 

Nyvångskolans övergripande utvecklingsarbete fokuserar på Skola för hållbar utveckling och att tillgängliggöra lärmiljön för alla våra elever och genom detta skapa bästa möjliga förutsättningar för delaktighet, lärande och trygghet. Som medarbetare på Nyvångskolan är du en självklar del av skolans kollegiala utvecklingsarbete. Nya tankar och perspektiv är alltid välkomna och vi erbjuder alla pedagoger kompetensutveckling. 

Arbetsuppgifter

Som lärare med inriktning mot fritidshem/ fritidspedagog har du stora möjligheter att påverka barns sociala och språkliga utveckling och bidrar till att skapa en glädjefylld och trygg kunskapsmiljö. På vårt fritidshem arbetar vi med genomtänkta aktiviteter delvis i teman och utifrån elevernas intressen. Nu har du möjlighet att få vara med och fortsätta utveckla vår fritidshemsverksamhet i åk F-3. Som fritidspedagog/lärare mot fritidshem ingår du i årskursvist arbetslag tillsammans med lärare och annan fritidspersonal.

Tillsammans ansvarar ni för att skapa en trygg och pedagogisk heldag för alla elever i arbetslaget. Detta innebär att ni planerar, genomför och utvärderar undervisningen med utgångspunkt från våra styrdokument. Det innebär också att ni tar ansvar för att i samverkan bidra till elevers lärande och erbjuda elever varierande möjligheter och arbetssätt att förankra och utveckla sina förmågor. I våra fritidshem vill vi att eleverna får en meningsfull fritid med utgångspunkt i elevernas behov, intressen och erfarenheter. Vi vill skapa ett förtroendefullt, öppet och respektfullt samarbete med hemmen.


Vi söker dig som

Vi söker dig som är utbildad grundlärare med inriktning mot fritidshem/fritidspedagog, med behörighet att undervisa i något skolämne. Du har stort engagemang i barns sociala utveckling samt intresse och gärna kunskap om rastverksamhet och utomhuspedagogik, då detta är en satsning hos oss.


Som person är du lösningsinriktad, positiv och flexibel. Du har förmågan att ta ansvar både i undervisningssituationer samt i arbetslaget och vill vara med och driva utveckling på skolan.

Eftersom tjänsten innebär samverkan i många olika former, behöver du vara en självgående person, gilla att ge service samt ha god samarbetsförmåga. Du är väl insatt i skolans styrdokument och uppdrag. Du ska vara en tydlig ledare som har lätt för att skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Vidare har du förmågan att se alla elever och ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och bidra till ett lärande under hela dagen. Det är meriterande med några års erfarenhet av arbete i skola. 

Nyvångskolan är övningsskola för Malmö Universitet och tar kontinuerligt emot lärarstudenter. Det är viktigt att du är öppen för att delta i detta arbete då det är ett naturligt inslag i vår verksamhet. Vi erbjuder alla våra pedagoger att gå en handledarutbildning för lärarstudenter som anordnas av Malmö universitet.

Då vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

 

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Lön: Månadslön

Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-09-25

Referensnummer

2022/1123

Kontaktperson(er)

  • Siv Karlsson, biträdande rektor, 0463597980

Facklig(a) företrädare

  • Andreas Johansson, Lärarförbundet, 0730821606

Dela detta jobb

logga
Grundlärare i fritidshem/fritidspedagog F-3

Barn- och skolförvaltningen i Lunds kommun