pedagogjobb.se

Logga

Grosvadsskolan söker Förstelärare till särskild undervisningsgrupp

Ort
Kategorier
Utgår

2019-04-28

Ansök nu

Grosvadsskolan söker Förstelärare till särskild undervisningsgrupp

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande. Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. Vi arbetar aktivt för att implementera de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har ca 1800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018. Vi siktar på att söka Sveriges Kvalitetskommun 2021.

Finspångs kommun har idag drygt 21 700 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Arbetsuppgifter
På Grosvadsskolan finns en särskild undervisningsgrupp som består av ett mindre antal elever från årskurs 6-9.

I denna grupp arbetar i nuläget två pedagoger och två elevassistenter tillsammans för att skapa en god lärandemiljö som är utmanande, stimulerande och lockar eleverna till nyfikenhet och lärande.

Försteläraruppdraget är en tidsbegränsad tjänst på 3 år. Du som förstelärare kommer att jobba processinriktat med att utveckla skolans särskilda undervisningsgrupp. Som förstelärare består ditt uppdrag på skolan att i dialog utveckla organisation och arbetssätt i den särskilda undervisningsgruppen.

Som pedagog i den särskilda undervisningsgruppen är ditt uppdrag att förstärka elevernas skoldag genom att planera, organisera och genomföra en strukturerad undervisning samt stödja elevernas sociala utveckling. Undervisningen är individanpassad och har grundskolans läroplan som grund.

Tjänsten tillsätt under förutsättning av erforderliga beslut.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lärarexamen och legitimation i ett eller flera ämnen. Du kommer att ingå i ett team med ytterligare tre förstelärare på skolan. Har god organisationsförmåga, kan handleda och stötta eleverna i deras lärande utifrån deras behov och förutsättningar. Du har god förståelse för hur eleverna tar till sig kunskap och anpassar elevernas läromedel och lärmiljö utifrån deras nivå och förutsättningar.

Tidigare erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logga
Grosvadsskolan söker Förstelärare till särskild undervisningsgrupp

Finspångs kommun