pedagogjobb.se

Logga

Grosvadsskolan söker Elevassistent

Ort
Kategorier
Utgår

2019-04-28

Ansök nu

Grosvadsskolan söker Elevassistent

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande. Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. Vi arbetar aktivt för att implementera de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har ca 1800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018. Vi siktar på att söka Sveriges Kvalitetskommun 2021.

Finspångs kommun har idag drygt 21 700 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Arbetsuppgifter
Som elevassistent är din huvudsakliga arbetsuppgift att ge en elev eller en elevgrupp strukturstöd i deras skoldag genom att planera, organisera och ge träning i elevens sociala utveckling.

Tillsammans med speciallärare identifierar du elevens svårigheter och behov av stöd, du anpassar elevens träning och leder arbetet för att utveckla elevens förmågor. Exempel på sådan träning kan vara lästräning, konflikthantering eller att skapa struktur i vardagen. Ditt schema utgår i första hand från elevernas scheman på skolan. Det är viktigt att du är på plats och tar emot och förbereder eleven inför skoldagen. Under dagen närvarar du på lektionerna för att ge eleven det stöd som behövs. Du finns även till hands vid skoldagen slut för att stämma av dagen med elev och i vissa fall vårdnadshavare. För att på bästa sätt stötta och anpassa inlärningssituationen för eleven under skoltid, behövs ett nära samarbete med elevens lärare i respektive ämne, samt speciallärare och skolmentorer.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har god social förmåga och har lätt att anpassa dig efter elevers olika behov och förutsättningar. Kan handleda och stötta eleverna i deras lärande utifrån deras behov och förutsättningar. Du har god förståelse för hur eleverna tar till sig kunskap och kan vid behov anpassa elevernas läromedel och lärmiljö utifrån deras nivå och förutsättningar.

Tidigare erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logga
Grosvadsskolan söker Elevassistent

Finspångs kommun