pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Fritidspedagog/utvecklingsansvarig till fritidsklubb Oxbacksenheten

Ort
Utgår

2022-06-28

Ansök nu

Fritidspedagog/utvecklingsansvarig till fritidsklubb Oxbacksenheten

En dag på jobbet
Nu söker vi dig som brinner för att arbeta med elever på mellanstadiet. Här får du chansen att spela en nyckelroll i trygghetsarbetet i åk 4–6 och vidareutveckla verksamheten utifrån ett se eleven hela dagen-perspektiv i nära samarbete med engagerade kollegor, skolledning och EHT. 
Dina arbetsuppgifter kommer att variera utifrån elevernas och verksamhetens behov. Det kan handla om att möta upp elever i behov av en lugnare start på morgonen eller att tillsammans med lärarna arbeta med trygghet och studiero. Du fungerar som ett stöd och trygg vuxen på såväl individ- som gruppnivå under lektioner och övergångar. Tillsammans med vårt väletablerade närvaroteam ansvarar du för det övergripande närvaroarbetet på mellanstadiet samt följer upp problematisk skolfrånvaro. Du ansvarar för att planera och genomföra gemensamma rastaktiviteter varje vecka. På eftermiddagarna ansvarar du för och driver skolans fritidsklubb för åk 4–6, vilket innebär att du planerar och erbjuder meningsfulla, stimulerande aktiviteter tillsammans med övrig fritidsklubbspersonal.
Som fritidspedagog hos oss har du en central roll i skolans trygghetsteam och EHT. I tjänsten ingår administrativa uppgifter inom din roll, t.ex. planering, dokumentation och uppföljning samt kontakt med externa aktörer, såsom fältare, socialtjänst, etc.

Vem är du?
Vi söker dig som har förmågan att tänka utanför boxen, som har lätt för att bygga och upprätthålla relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Som person är du självgående, strukturerad och lösningsfokuserad. Du är lyhörd och flexibel, tycker om att arbeta med människor och har en stark tilltro till att alla kan lyckas med rätt förutsättningar. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.
Du är utbildad fritidspedagog, fritidsledare eller socialpedagog. Du har erfarenhet av arbete i skolan med barn i mellanstadieåldern. Du är väl förtrogen med skolan som organisation och dess roll i samhället.

Vi erbjuder dig:
•    En utvecklande roll som fritidspedagog och utvecklingsansvarig av fritidsklubben.
•    Ett nära samarbete med all personal på skolan.
•    Pedagogisk lunch.
•    Medarbetarförmåner i Södertälje kommun, t.ex. friskvårdsbidrag (3000 kr/år).

Om oss
”Vi lär oss för livet, tillsammans lyckas vi!”
Oxbacksenheten består av två kommunala skolor, Oxbacksskolan (F–3) och Mariekällskolan (4–9). Båda skolorna ligger centralt i Södertälje kommun och har högt söktryck. Idag har vi ca 750 elever och 80 anställda. Vi är en mångkulturell skola och arbetar ständigt med hur vi kan utveckla och förbättra våra arbetssätt för att möta alla elever.
Lärande och trygghet står i fokus i verksamheten. Hos oss har alla vuxna på skolan en central roll i arbetet med att se alla elever och verka som en trygg vuxen i skolvardagen. Skolans värdegrund vilar på en ansvarskultur där det är viktigt att alla är med och definierar behoven och tillsammans prioriterar efter de resurser som finns. Vi strävar efter ett arbetsklimat där alla medarbetare kan bidra och utveckla verksamheten.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Logo
Fritidspedagog/utvecklingsansvarig till fritidsklubb Oxbacksenheten

Södertälje kommun – Utbildningskontoret