pedagogjobb.se

Logo

Fritidspedagog till Stålhamraskolan

Ort
Utgår

2019-04-01

Ansök nu

Fritidspedagog till Stålhamraskolan

En dag på jobbet  
Vi söker nu en fritidspedagog till Stålhamraskolan. På vår skola så arbetar personalen på fritids under förmiddagarna i en klass, då samarbetet är tätt ihop med klassläraren. Efter skoltiden arbetar fritids årskursvis, dvs. två fritidspersonal tar hand om en årskurs.  
Vi har även aktiviteter över hela fritids, då barnen delas in i tvärgrupper. Det innebär att din kompetens kan komma så många elever som möjligt tillgodo.  
 
Du kommer att ingå i ett fritidsarbetslag som träffas regelbundet, en gång i veckan. Det leds av samordnare och skolledning. I vår planering utgår vi såklart från läroplanen och vårt systematiska kvalitetsarbete. Under våra möten lyfter vi även elevhälsofrågor.  
 
Vi använder oss utav Lärplattformen (PingPong) som digital kommunikations- och dokumentationsverktyg.  
På skolan har vi ett elevhälsoteam som träffas en gång i veckan där speciallärarna leder elevhälsoarbetet ute i arbetslagen.  
Läsåret 18/19 ingår Stålhamraskolan även i satsningen med Trivselledare, vilket innebär att några av våra elever är särskilt aktiva i att leda sina kamrater under raster och fritids-tid. Den satsningen fortsätter vi med under lå 19/20.  
  
Vem är du?  
Vi söker dig med pedagogisk utbildning och ett brinnande intresse för att arbeta med barn. Vi ser gärna att du har fritidspedagogutbildning.  
 
Vårt gemensamma mål är att lägga grunden för elevernas fortsatta lust att lära, nyfikenhet och vilja att utvecklas genom hela livet. I det målet så är fritids en viktig del.  
 
Du är flexibel och har lätt för att skapa goda relationer och samverka med elever, vårdnadshavare och personal. Du sätter liksom vi, eleverna i fokus. Vi ser gärna att du har ett öppet förhållningssätt och kan jobba för flexibla lösningar.  
Du ska aktivt bidra till skolans utveckling för att skapa en lugn, trivsam och trygg skola för alla.  
 
Personliga egenskaper:  
Det är viktigt att du är en person som i lika hög grad inspirerar som blir inspirerad av andra, att du är engagerad i det du gör och kan samarbeta med andra.  
  
Vi erbjuder dig  
Vi erbjuder dig en tjänst som fritidspedagog på Stålhamraskolan  
Kommunen erbjuder dig som anställd 3.000kr/år i friskvårdsbidrag. Du har möjlighet att äta pedagogisk måltid till en låg kostnad. I Södertälje kommun har du möjlighet att ansöka om semesterväxling och på så vis erhålla ytterligare semesterdagar. Se mer på hemsidan.  
Utöver detta har vi ett väl utbyggt kollegialt lärande med nätverk för olika yrkeskategorier där vi systematiskt, metodiskt och forskningsbaserat kontinuerligt jobbar med att öka kvaliteten i undervisningen.  
  
Välkommen till oss!  
Södertälje är en kommun som satsar mycket stort på skolan och barnen kommer alltid som prioritet ett. Därför finns det goda karriärmöjligheter för dig som väljer att jobba hos oss. Här finns mod att flytta gränser genom nya innovativa metoder. Södertälje kommuns kuratorsnätverk erbjuder alla våra skolkuratorer tillfälle till regelbunden kompetensutveckling och kollegial samverkan. Att arbeta inom skolan i Södertälje är att arbeta inom en av Sveriges mest spännande skolkommuner. Vill du vara med och fortsätta utvecklingen av vårt arbete? Utifrån forskning och beprövad erfarenhet bedriver vi arbetet framåt och du blir en av dem som ständigt behöver vara påläst om vad den senaste skolforskningen säger.  
 
Stålhamraskolan är en Södertälje kommuns 19 grundskolor och är en F–6-skola som består av tvåparallelliga klasser samt Grundsärskola 1–6, med totalt cirka 400 elever. Skolans verksamhetsidé är "Synligt lärande med ord och bild".   
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Fritidspedagog till Stålhamraskolan

Södertälje kommun – Utbildningskontoret