pedagogjobb.se

Fritidspedagog/Lärare i fritidshem på Västra Ramlösa skola

Ansök nu

Fritidspedagog/Lärare i fritidshem på Västra Ramlösa skola

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Västra Ramlösa skola ligger i ett lugnt och trivsamt område i sydöstra Helsingborg. Vi har nära till både Jordbodalen och Ramlösa brunnspark som vi flitigt besöker. På skolan går 530 elever i årskurserna F - 6.

Vi erbjuder en arbetsplats som präglas av öppenhet och glädje. Vi har en trygg och trivsam arbetsplats för både elever och anställda. Vi är en skola med goda resultat bland eleverna och har en god kommunikation med vårdnadshavarna. Vi ser att lärande sker under hela dagen och lägger därför stort fokus på att utveckla skolans lärmiljöer.

Som medarbetare är du viktig för oss! Vi lyssnar på och tar hand om dina tankar, idéer och åsikter. Vi vill att du ska uppleva uppdraget hanterbart, meningsfullt och begripligt.

Välkommen till oss!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en härlig fritidspedagog/lärare i fritidshem som vill arbeta mot en högre måluppfyllelse för våra elever på fritidshemmet!

På Västra Ramlösa skola arbetar vi i arbetslag som består av flera fritidspedagoger där vi tillsammans utvecklar och driver pedagogisk utveckling. Som medarbetare på fritidshemmen på skolan är du den som ser helheten i elevens skoldag. Du kommer ingå i ett arbetslag som finns som ett stöd i det dagliga arbetet, uppmuntrar och inspirerar dig att prova nya saker och utveckla dig vidare. Tillsammans med vår förstelärare i Fritidshem och dina kollegor kommer du ansvara för att utveckla och driva det pedagogiska arbetet för en ökad pedagogisk kvalitet och likvärdighet på våra fritidshem.

Du planerar, genomför och utvärderar verksamheten enligt det centrala innehållet som Lgr11 föreskriver; språk och kommunikation, skapande och estetiska uttrycksformer, natur och samhälle samt lekar, fysisk aktivitet och utevistelse - allt med elevens bästa i fokus. På förmiddagen arbetar du utifrån din kompetens och erfarenhet med elevgrupperna tillsammans med övriga lärare, exempel på det är utematematik. Du är även en aktiv del i planering och utförande av rastaktiviteterna och vår viktiga lovverksamhet.

Förutom individuell planering varje vecka har arbetslaget tillsammans en planeringsförmiddag i veckan. För oss bidrar alla med sin specifika kompetens och erfarenhet vilket gör att vi tillsammans bygger den mest utvecklande och stimulerande skolan för eleverna!

Vi utgår ifrån att du är bra på att samarbeta och skapa nya relationer till kollegor, elever och vårdnadshavare. Skolan arbetar med att främja kollektivt lärande där vi delar med oss och lär tillsammans. Tillsammans skapar vi en trygg och trivsam miljö som främjar lärande för ALLA.
Som medarbetare hos oss kommer du till en skola med ett gott arbetsklimat, positiva kollegor och en härlig "vi" känsla.

KVALIFIKATIONER
Du har fritidspedagogexamen eller lärarexamen med inriktning mot fritidshem och tycker om att ha roligt på jobbet! Naturligtvis har du kunskap om skolans styrdokument, Lgr11 och Allmänna råd för fritidshem samt förmåga att omsätta teoretisk utveckling till praktisk agerande. Du är van att arbeta med systematiskt kvalitetsarbete och driva pedagogisk utveckling i fritidsverksamheten. För dig, precis som för oss, är fritidshemmets verksamhet av yttersta vikt och därför ser vi till att det finns rätt förutsättningar bland annat genom att du har en förstelärare i fritidshem och flera utbildade kollegor att driva utvecklingsarbetet med.

Vi söker dig som är lyhörd och fokuserar på barnens kommunikation, hur de lär och vad de är nyfikna på. Genom din person och erfarenhet bidrar du till elevernas utveckling genom samspel och dialog med andra. Men du är även bekväm med att arbeta självständigt. Att göra individuella anpassningar för eleverna utifrån de behov du möter ser du som en självklarhet. Du är engagerad, rak, öppen och har en god organisatorisk förmåga. Du är målinriktad och vill att både du och dina elever ska lyckas. För dig är modern teknik ett självklart val i din roll som pedagog och att du använder IKT som ett verktyg i arbetet.

Känner du igen dig? Varmt välkommen med din ansökan!
Tveka inte då vi tillämpar löpande urval.

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF

Dela detta jobb

Fritidspedagog/Lärare i fritidshem på Västra Ramlösa skola

Helsingborgs stad