pedagogjobb.se

Logga

Fritidspedagog/lärare

Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-16

Ansök nu

Fritidspedagog/lärare

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande. Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. Vi arbetar aktivt för att implementera de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har ca 1800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018. Vi siktar på att söka Sveriges Kvalitetskommun 2021.

Finspångs kommun har idag drygt 21 700 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Storängsskolan söker lärare i fritidshem/fritidspedagog

Beskrivning:

Storängsskolan är en mångkulturell skola som präglas av stort engagemang.

All personal ser möjligheter att tillsammans med eleverna skapa en god lärmiljö som präglas av trygghet och trivsel. På Storängsskolan går det ca 400 elever i årskurserna F-5.

Arbetsuppgifter:

Du kommer ingå i fritidshemmets arbetslag tillsammans med kvalificerad personal. Du tar ansvar för fritidshemsverksamheten tillsammans med övriga kollegor i allt vad det innebär för att utveckla det pedagogiska arbetet. Arbetstiden kommer mestadels läggas under skoltid och eftermiddagsomsorg, men kan även komma att innehålla en del morgonomsorgstider. I uppdraget ingår att stötta upp i skolan under förmiddagen med exempelvis rastverksamhet, undervisning i idrott och hälsa i de lägre åldrarna och resursstöd i klassrum. Där kan du komma att handleda, stötta och motivera elever enskilt eller integrerat i klassverksamheten. Även andra arbetsuppgifter ingår i uppdraget såsom att tillsammans med skolans övriga personal planera verksamheten så den anpassas efter elevernas behov.

Kvalifikationer :

Vi söker dig som är legitimerad grundlärare med inriktning mot fritidshem och idrott och hälsa alternativt har fritidspedagogbehörighet. Tidigare erfarenhet av fritidsverksamhet samt att arbeta med barn med särskilda behov (neuropsykiatriska funktionshinder) ser vi som meriterande. Även kunskap och erfarenhet av lågaffektivt bemötande ses som meriterande för tjänsten. Det är viktigt att du är en trygg person med ett förhållningssätt som stämmer överens med skolans värdegrund. Eftersom vi arbetar i arbetslag är din förmåga att samarbeta och vara anpassningsbar viktig. Vi värdesätter att du är strukturerad, engagerad och kommunikativ, eftersom vi arbetar i team som förutsätter ett nära samarbete med elevers föräldrar och undervisande lärare .Du tycker arbetet med elever är stimulerande och du har en positiv elevsyn vilket innebär att du utgår från att elever kan och vill. Du skapar förtroendefulla relationer med elever och föräldrar. Stor vikt läggs på personlig lämplighet

Anställningsform
Heltid, tillsvidare

Arbetslivserfarenhet
Efterfrågas

Villkor
Vi kommer genomföra intervjuer löpande under ansökningstidens gång.

Om lön
Månadslön

Tillträde
12 augusti 2019 eller efter överenskommelse.

Antal platser
2st

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logga
Fritidspedagog/lärare

Finspångs kommun