pedagogjobb.se

Fritidspedagog/ Grundlärare i fritidshem

Ort
Utgår

2019-03-22

Ansök nu

Fritidspedagog/ Grundlärare i fritidshem

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. I Katrineholms skolor får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. 

Katrineholms skolor växer! Vi är i ett spännande utvecklingsskede med ekonomi i balans, ett systematiskt starkt kvalitetsarbete och visioner för framtiden. Inom bildningsförvaltningens har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända barn. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.

Välkommen till Björkviks skola och fritidshemmet Tallkotten! 

Björkviks skola är en F-6-skola med förskoleklass och fritidshem. Skolan ligger cirka 3 mil utanför centralorten Katrineholm och i nära anslutning till förskolan i Björkvik. Det finns gott om lokaler av olika storlekar och skolan har tillgång till en fantastisk lärandemiljö, både inomhus och utomhus, med närhet till skog och natur. Mitt i skolan finns skolbiblioteket, vilket även är en filial öppen för allmänheten. 

Det går ca 75 elever på skolan och 50 av dessa är inskrivna på fritidshemmet Tallkotten. Medarbetarna tillhör ett gemensamt arbetslag men är också uppdelad i två arbetslag, ett för lärare och förskollärare och ett för personalen på fritidshemmet. Vi är just nu inne i ett spännande projekt för likvärdig skola med ledorden Samverkan-Samarbete-Samsyn med syfte att utveckla samarbetet mellan skolan och fritidshemmet. Fritidshemmet Tallkotten arbetar utifrån en gemensam arbetsplan. 

Björkviks skola deltar i Katrineholms kommuns digitala resa och samtliga elever har tillgång till en egen iPad. Som anställd får Du tillgång till en Mac och en iPad som arbetsverktyg och våra lärsalar är utrustade med Smartboards. 

För mer information: https://www.facebook.com/bjorkviksskola

Arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta på fritidshemmet och i skolan med elever från 6-12 år. 

Fritidspedagogen/Läraren i fritidshemmet ska vara delaktig i att utveckla fritidshemmet utifrån verksamhetsmål och LGR 11. Du ska kunna iscensätta lärande och skapa en god miljö för elevernas lärande och utveckling både i fritidshemmet och under skoldagen. 

Arbetet på fritidshemmet ska präglas av omsorg, kommunikation, delaktighet och kunskaper. Tjänsten förutsätter god social kompetens som kommer till uttryck i mötet med elever, vårdnadshavare, kollegor och skolledning. 

Vi ser gärna att du har inriktning bild eller musik och vill bidra med dina kunskaper i ämnet under skoltid. Att leda trygghetsarbete och rastaktiviteter ingår också i arbetsuppgifterna. 

Är du den vi söker och vill bli en av oss? Sök då tjänst på fritidshemmet Tallkotten!

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har fritidspedagogexamen alternativt examen för grundlärare i fritidshem. Lärarlegitimation krävs. 

Vi ser gärna att du har musik eller bild som inriktning, goda kunskaper i arbetet med trygghet och trivsel samt att du har kunskaper i utomhuspedagogik och/eller rastverksamhet. Tjänsten förutsätter god social kompetens som kommer till uttryck i mötet med elever, vårdnadshavare, kollegor samt skolledning. 

Du har god samarbetsförmåga med andra människor i verksamheten. Du uppmärksammar andras synpunkter och kompetens och ger dem utrymme i gruppen. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. 

Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter i ditt arbetssätt när förutsättningarna förändras. Du agerar prestigelöst i förändringar och agerar för att främja egen utveckling och fortsatt arbete. 

Du tar initiativ till nya förslag och arbetssätt. Du sätter igång aktiviteter och uppnår önskat resultat. 
 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. 
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2019-08-05. eller efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-22

Arbetsgivarens referensnummer: C25709/2019

Upplysningar lämnas av:

Helena Boman
Rektor
Telefon: 0150-57376

Facklig(a) företrädare
Lärarförbunden, nås via kommunens växel
Telefon: 0150-570 00

Dela detta jobb

Fritidspedagog/ Grundlärare i fritidshem

Katrineholms kommun