pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Fritidspedagog/Fritidslärare

Företag Klippans kommun
Ort
Utgår

2022-08-31

Ansök nu

Fritidspedagog/Fritidslärare

Arbetsplatsen

I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet". 

Den politiska visionen är ”en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet”. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan 

Antilopenskolan är en F-6 skola i centrala Klippan med goda kommunikationsmöjligheter. På skolan går drygt 210 elever, av dem är ca 90 elever inskrivna på fritidshemmet. Glädje, trygghet och utveckling genomsyrar vår skola. IKT är en viktig del av elevernas lärande och Klippans kommun har satsat på en till en från årskurs 4. Skolan har även god tillgång till IKT-verktyg i de yngre årskurserna och arbetar aktivt med "Att skriva sig till läsning". Språkutvecklande arbetssätt genom kooperativt lärande genomsyrar vår undervisning. Vi tror på delat ledarskap i klasserna, både utifrån elevernas kunskapsperspektiv men också utifrån lärarnas arbetsmiljö. Skolan satsar därför på ett två-lärarsystem i åk 1-6. 

För mer information: http://www.klippan.se

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i fritidsverksamheten på härliga Antilopenskolan tillsammans med andra engagerade kollegor. Som pedagog på fritidshemmet kommer du att ansvara för våra elevers lärande och utveckling utifrån gällande styrdokument. Dina arbetsuppgifter kommer bestå i att arbeta med samverkan i skolan på förmiddagen och planera och genomföra undervisning på fritidshemmet på eftermiddagen. Du kommer också att delta i kommunens nätverk för fritidshemmen som träffas ca tre gånger per termin med fokus på erfarenhetsutbyte och kollegialt lärande. Antilopenskolan befinner sig i ett spännande utvecklingsskede där skolan får fler lokaler till skolstarten i augusti. Under sommaren påbörjas också den efterlängtade processen kring vår utemiljö! Fritidshemmet får nya lokaler och delar också upp verksamheten på två avdelningar - en för våra yngre elever i F-2 och en för våra äldre elever i åk 3-6. Din uppgift blir att tillsammans med dina kollegor bygga upp nya, inspirerande lärmiljöer utifrån uppdraget i Lgr 22, elevernas intresse och behov samt dina och kollegornas kompetenser. 

I arbetet ingår att du planerar, genomför och följer upp undervisningen och verksamheten både enskilt och tillsammans med dina kollegor så att eleverna når så långt som möjligt i sin utveckling inom alla områden. Vid behov medverkar du vid föräldramöten, utvecklingssamtal och individuell planering för elever med stöd av våra skickliga specialpedagoger och/eller andra kompetenser från vårt elevhälsoteam . 

Fritidshemmen kompletterar utbildningen i förskoleklassen och grundskolan och har en viktig roll i arbetet med att få våra elever att känna trygghet, trivsel och gemenskap med andra. Viktigt i arbetet är att kunna leda en elevgrupp på ett inspirerande och professionellt sätt i olika aktiviteter som t.ex. lek, utevistelse, skapande aktiviteter och sociala sammanhang. 

Kvalifikationer

För att vara behörig för tjänsten ska du ha en högskoleexamen som fritidspedagog, lärare i fritidshem eller annan utbildning som är relevant för tjänsten. Det är meriterande om du sedan tidigare har arbetat i fritidsverksamhet eller skolverksamhet. Du använder IKT som en naturlig del i undervisningen. 

Det är viktigt för oss att du som person är stabil, trygg i dig själv och en tydlig, positiv ledare. Du har förmågan att motivera eleverna i deras lärande och att skapa förståelse för olikheter. Du agerar utifrån vision, mål och uppdraget i läroplanen och lägger stor vikt vid att verksamheten håller hög kvalitet. Du har en förmåga att se möjligheter och lösningar och tar gärna initiativ och kommer med egna idéer för att utveckla undervisningen. Du kommunicerar på ett lyhört och empatiskt sätt, är mån om att skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare, kollegor och rektor samt är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och stimuleras av att arbeta systematiskt med planering, genomförande och uppföljning av undervisningen kopplat till elevernas lärande. 

Du är ordningsam och upprättar god struktur i ditt arbete. Du har elevernas bästa i fokus och har god vana i att självständigt, och/eller med andra, agera och fatta beslut för att utveckla verksamheten. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Ett aktivt värdegrundsarbete är en självklarhet för dig, där också ett genusperspektiv ingår. 

Stimuleras du av en miljö där mångfald och tolerans är i fokus? 
Ser du utveckling som en naturlig del av ditt uppdrag? 
Vill du vara en del av ett engagerat och uppmuntrande kollegium? 
Då är du varmt välkommen att söka tjänst hos oss! 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 
 

Övrigt

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. 

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. 

Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner. 

För allas trevnad är vår arbetstid rökfri. 

Vi arbetar med ett löpande urval i våra tjänster vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden. 

Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister. 

Lön

Omfattning/Varaktighet

Heltid, Tillsvidare

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

MARIE ANDREASSON , Rektor
Telefon +4643528392
E-post marie.andreasson@ klippan.se
 

Fackliga kontaktpersoner

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst Telefon 0435-28 000
 

Ansökan

Ange referens: C95021-2022-44
Sista ansökningsdag: 2022-08-31

Arbetsgivare

Klippans kommun 
Barn- och utbildningsförvaltningen - Antilopenskolan

 

Dela detta jobb

Logo
Fritidspedagog/Fritidslärare

Klippans kommun