pedagogjobb.se

Arbetsplatsbeskrivning

Höglandsskolan är en trivsam och trevlig F-9 skola med ca 450 elever och 60 personal. Skolans kunskapsresultat är mycket höga likväl som elevernas trivsel, trygghet och upplevda studiero är mycket god. Höglandsskolan grundades 1931 som en privat skola med en pedagogisk vision och estetiska profil som skolan har än idag. Vi tror att de estetiska lärprocesserna med det teoretiska arbetet gynnar elevernas kunskapsutveckling och bidrar till goda resultat. Sedan många år är skolan en kommunal skola i Stockholm stad. Skolan har många traditioner som genomsyrar läsåret och i vissa av dem visar man upp för hela skolan. Det kan vara genom föreställning, den så kallade Samlingen, musikframträdande, föredrag/tal eller utställning av ett arbete man gjort. Detta arbetssätt skapar positiva möten mellan eleverna i olika åldrar och gagnar en trygg, stimulerande och kreativ miljö för elevernas allsidiga utveckling som vi är måna om. Skolan har ett väl inarbetat elevhälsoteam och ett väl förankrat trygghetsarbete vilket skapar trygghet, trivsel och studiero för eleverna i alla årskurser F-9. Skolan har mycket hög andel behörig personal skolan och fritidshemmet. Höglandsskolan ligger vi Höglandstorget i Bromma i ett lugnt bostadsområde med naturen inpå knutarna och nära till kommunikationer.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en medarbetare till ett av våra fritidshem samt som samverkan i klass under skoltid. Tillsammans med övriga pedagoger i arbetslaget ansvarar du för att eleverna får tillgång till lärande och trygghet under hela dagen. Tillsammans med övriga i arbetslaget ansvarar du för genomförandet av verksamheten på fritidshemmet för årskurs 2 och 3. Din arbetstid är förlagd i klassrummen, på elevernas raster och på fritidshemmet.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är utbildad fritidspedagog/barnskötare. Du ska ha god samarbetsförmåga samt kunna arbeta självständigt. Du ska ha en god förmåga att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du har elevernas bästa i fokus, du är tydlig, flexibel och har ett lösningsinriktat förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Erfarenhet krävs.

Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande. Ditt elevfokus är tydligt och du har en positiv attityd till ditt arbete och ditt arbetslag såväl som till hela skolan och enheten. Du samverkar med elever, kollegor och föräldrar på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar, kommunicerar samt hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Du handlar i enlighet med fattade beslut, läroplanen, mål, policys och riktlinjer. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Övrigt

Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fritidspedagog/barnskötare till åk 2-3 på Höglandsskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-28

Ansök nu

Dela detta jobb