pedagogjobb.se

logga

Fritidsledare till Ung Fritid

Ansök nu

Fritidsledare till Ung Fritid

Om tjänsten

Här får du jobba i ett glatt gäng som har roligt på jobbet. Tillsammans med ungdomarna gör vi jättemycket kul men är också en trygg punkt för många. 

Arbetsbeskrivning

Som fritidsledare förväntas du att tillsammans med dina kollegor och besökare skapa en meningsfull fritid för ungdomar i målgruppen 12-17år. Detta gör du genom att erbjuda både planerad och spontan verksamhet.

Tillsammans med dina kollegor skapar ni en miljö som präglas av trygghet och trivsel. Ni sätter mål, planerar, genomför och utvärderar verksamheten, för att skapa en attraktiv mötesplats. Det kan innebära aktiviteter, evenemang och resor. Digital verksamhet är en del av vårt arbetssätt.

I uppdraget är det viktigt att du som medarbetare visar engagemang och har förmåga att se vad som behöver göras i syfte att utveckla och förbättra verksamheten, lokalen, besökarna och dig själv. Vidare är det viktigt att du som medarbetare bidrar till en god arbetsmiljö genom att aktivt tillsammans med kollegor jobba för att alla ska trivas på arbetsplatsen. Du är en lagspelare som involverar, delar med dig, och tar hjälp av dina kollegor samtidigt som du också är självständig och förmår att driva egna projekt. 

Vi arbetar på oregelbundna arbetstider vilket innebär arbete både på dagtid, kvällar och helger.

Kvalifikationer

Körkort är ett krav då kommunen är mycket stor till ytan. Lokalkännedom är ett plus. Du har tidigare erfarenhet från arbete i öppen verksamhet eller liknande med målgruppen 12-17år.

Om du har fritidsledarutbildning eller likvärdig pedagogisk utbildning ses det som meriterande. 

Som medarbetare hos oss behöver du vara både lyhörd och ansvarstagande. Att planera och organisera den dagliga verksamheten är något du trivs med. Som person behöver du ha förmågan att reflektera över dig själv och din roll som fritidsledare, och det är viktigt att du är tydlig och ärlig i din kommunikation gentemot besökare, kollegor och ledning. Viktiga egenskaper är genuint intresse att arbeta med ungdomar och att vara duktig på att skapa relationer. 

Störst vikt läggs vid dina personliga egenskaper. 

Om arbetsplatsen

Ung fritid är en av Norrtälje kommuns avdelningar inom kultur- och fritidskontoret. Vi har 3 st fysiska fritidsgårdar som finns i Norrtälje, Hallstavik och Rimbo. Målgruppen vi arbetar med är ungdomar 12-17år.

Att jobba hos Ung Fritid är att göra skillnad. Vi har stora förväntningar på såväl våra ungdomar som medarbetare och vill betona alla människors lika värde.

Vi söker en fritidsleare som brinner för att skapa en meningsfull fritid för ungdomar i Norrtälje Kommun. 

Anställningsform

Heltid, tillsvidare. 

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med att skicka din ansökan. 

Publicerat:

2021-08-27

Sista ansökningsdag:

2021-09-20

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Fritidsledare m.fl.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Avdelningschef

Gunilla Lundin, gunilla.lundin@norrtalje.se, 0176-71056

Facklig representant Kommunal

Ida Alshammar Cloffe, ida.alshammar-cloffe@norrtalje.se, 0176-71790

Dela detta jobb

logga
Fritidsledare till Ung Fritid

Norrtälje kommun - Barn- och utbildningskontoret