pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Fritidslärare till Vallaskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2022-11-27

Ansök nu

Fritidslärare till Vallaskolan

En unik chans
 

Vallaskolan söker en lärare mot fritidshem och gärna med ämneskombinationen Idrott och hälsa. Verkligen en chans för den intresserade som inte återkommer så ofta. Vi vågar påstå att vi ligger i framkant i att utveckla fritidshemmet! Fritids har egna lokaler och det är hög kvalitet i fritidshemsundervisningen. Skolan ligger lite på landet utanför Södertälje med skogen och Friluftsgården som närmaste granne.  Allt detta gör att vi är mycket stolta över vårt fritidshem som verkligen bidrar till våra elevers utveckling, trygghet och lärande!


En dag på jobbet

Vallaskolan är en attraktiv skola med engagerad och behörig personal. I fritidshemmet strävar vi efter att ge våra elever en meningsfull fritid och social gemenskap. Som lärare i fritidshemmet är du med och stimulerar elevernas utveckling för att fördjupa kunskaper och erfarenheter. Du bidrar till att levandegöra skolkunskaperna! Vi har pulshöjande aktiviteter som stärker hälsa och lärande, vi skapar musik, film och i olika material. Du finns också nära eleverna under skolrasten genom att erbjuda rastaktiviteter för trygghet, rörelse och socialt samspel. Du blir också del av ett spännande kollegialt utvecklingsarbete i fritidshemmet genom regelbundna samtal om undervisning som leds av vår Fritidspedagogiska ledningsgrupp. I det kollegiala lärandet utvecklar vi ett gemensamt yrkesspråk om fritidspedagogisk undervisning och dess kvalitet. Det stärker likvärdigheten för eleverna. Genom att läsa, reflektera och planera utifrån läroplanens skrivningar utvecklar vi en gemensam syn på verksamheten. Samverkan fritids och skola är också prioriterat.


Vem är du?

Krav:
- Vi vill att du har examen som lärare mot fritidshem och gärna med ämneskombinationen idrott och hälsa.

Personliga egenskaper:
- Vi förväntar oss att du är en trygg vuxen med ett positivt och tydligt ledarskap som skapar arbetsro och utvecklar goda relationer till eleverna.
- Vi ser rörelse och hälsa som en motor för elevers utveckling och lärande.
- Vi vill också att du delar också vår vision om att göra fritidshemmet till en trygg och utvecklande plats för alla, även elever som behöver mer stöd i sociala relationer.
- En god samarbetsförmåga och ett flexibelt förhållningssätt är egenskaper vi gärna ser hos dig som söker.
 

Vi erbjuder dig
  

Vallaskolan är en skola i framkant som många lärare nyfiket söker sig till. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsplats där elever och personal trivs. Vi vill skapa delaktighet och fördela ansvar i verksamheten. Vi sätter fokus på att skapa hållbar arbetshälsa genom att uppmuntra till balans i vardagen och en hälsosam livsstil. Som medarbetare i Södertälje kommun får du också ett friskvårdsbidrag på upp till 3 000 kr per år att använda till motions- och friskvårdsaktiviteter. Du har möjlighet att äta pedagogisk lunch med eleverna mot ett löneavdrag på 170 kr per månad.

Vi har engagerad personal och fantastiska elever som väntar på dig. Vi har ett kollegialt lärande som leds utifrån en strukturerad modell med ett tydligt gemensamt uppdrag. Det är ett viktigt och roligt arbete som stöder det systematiska kvalitetsarbetet på skolan och får stöd av ett kontinuerligt utvecklingsarbete på central nivå.  I ditt arbete får du också stöd av ett kompetent elevhälsoteam som arbetar hälsofrämjande, förebyggande och stödjer elevernas utveckling mot målen. 
 

Välkommen till oss!   
Vallaskolan är idag en F–6-skola med cirka 300 elever och 38 anställda. På sikt hoppas vi få växa upp till åk 9 och erbjuda våra elever undervisning hela grundskoletiden. Skolan ligger i ett mycket naturskönt område i Enhörna utanför Södertälje. Vår närmiljö inbjuder till utomhusdidaktisk undervisning, rörelse, rastlek, utflykter och inte minst en trygg skolmiljö.  I skolans verksamhetsidé står miljö, hälsa och framtidskompetenser i fokus. Att arbeta med moderna lärverktyg är en naturlig del i det arbetet.  Vi har också ett aktivt och utvecklat samarbete med högskolor kring lärarstudenter.  

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.  

Dela detta jobb

Logo
Fritidslärare till Vallaskolan

Södertälje kommun – Utbildningskontoret