pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Fritidskonsulent till Aktivitetshuset Blandaren, Äldreomsorg

Ort
Utgår

2022-09-30

Ansök nu

Fritidskonsulent till Aktivitetshuset Blandaren, Äldreomsorg

Om arbetsplatsen

Leanlink bedriver äldreomsorg i kommunal regi inom Linköping. Här arbetar cirka 1200 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Linköpings kommun har lång och väletablerad erfarenhet av vård och omsorg för våra äldre invånare.  

Aktivitetshuset Blandaren är ett kulturhus för seniorer mitt i stan. Hit välkomnar vi personer över 65 år för att umgås med andra, ta en fika i vårt café, delta i aktiviteter eller skapa något i vår ateljé. Vår cafédel som är öppen varje vardag är en viktig mötesplats för våra besökare. Här kan de ta en kopp kaffe med nybakat bröd, läsa tidningen i lugn och ro och uppleva gemenskap med andra människor.

Arbetsbeskrivning

Aktivitetshuset söker nu efter en ny kollega som vill bli en del som vår gemenskap.Tjänsten är en tillsvidareanställning med en sysselsättningsgrad på 75%. Du kan önska sysselsättningsgrad vilket innebär att du själv kan välja om du vill arbeta hel- eller deltid. Din arbetstid kommer vara förlagd till dagtid måndag-fredag. 

Vi som arbetar på Aktivitetshuset är personal med erfarenhet från vård och omsorg. Vi finns här för de som besöker oss. Det innebär att vi ordnar aktiviteter, ser till att våra gäster får en trevlig stund och gärna tar emot önskemål samt förbättringsförlag från våra äldre. Utifrån våra besökares ideér och önskemål utformas innehållet i vår verksamhet. 

På Aktivitetshuset arbetar vi med att väcka skaparglädjen till liv hos våra äldre genom att de får möjlighet att prova på och delta i olika aktiviter som finns i huset. Exempel på aktiviteter som vi genomför är; lättgymnastik, promenader, sällskapsspel, keramiktillverkning, målning, vävning med flera. Utöver våra aktiviteter anordnar vi även utflykter, musikunderhållning och firande av våra olika högtider.  

I arbetsuppgifterna som fritidskonsulent ingår också att skapa motivation hos de äldre i syfte att få dem att delta i olika aktiviteter och bli en del av en social gemenskap. Detta görs utifrån att ge stöd till våra besökare genom motiverande samtal och vägledning. I din roll förväntas det att du kan bidra till att bygga och upprätthålla ett strukturerat arbetssätt. Inom Leanlink strävar vi ständigt efter att utveckla våra verksamheter. Därför kommer du, tillsammans med dina kollegor, arbeta för att kontinuerligt förbättra verksamheten och dess arbetssätt utefter målgruppens behov. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en slutförd och godkänd eftergymnasial utbildning med riktning mot pedagogik. Du har tidigare arbetat inom kultur-/fritidsverksamhet och har erfarenhet av att anordna samt hålla i aktiviteter. Du har även erfarenhet av att bygga och upprätthålla strukturer i en arbetsgrupp utefter verksamheten och dess behov.  Har du kunskaper inom motiverande samtal (MI) och ett pedagogiskt arbetssätt ser vi det som meriterande. B-körkort för manuell växellåda är ett krav då vi genomför flera utflykter med bil. 

Arbetet inom äldreomsorgen innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har god datorvana samt erfarenhet av att dokumentera i journalsystem. Vi ser det som meriterande om du har kännedom om lågaffektivt bemötande samt erfarenhet av arbetssättet IBIC. 

Vi söker dig som skapar engagemang och delaktighet för våra kunder. Du tillför entusiasm, energi och lust i arbetet och skapar delaktighet och samsyn kring verksamheten. Du är kreativ och kommer med nya idéer och angreppssätt och tar egna initiativ till aktiviteter. Du behöver kunna sätta dig in i varje individs behov vilket ställer krav på att du är lyhörd för både kunder såväl som kollegor. Vidare är du van vid att samarbeta med andra, men är också självgående och driver ditt arbete på ett effektivt sätt. Eftersom du kommer att hålla i aktiviteter är det också viktigt att du är kontaktsökande och känner dig trygg att stå och prata framför flera människor.

Vill du vara med och skapa bra dagar med oss – välkommen med din ansökan! 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning  

Sysselsättningsgrad: 75% eller önskad sysselsättningsgrad 

Antal lediga befattningar: 1 

Ref. nr: 10064

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Dela detta jobb

Fritidskonsulent till Aktivitetshuset Blandaren, Äldreomsorg

Linköpings kommun