pedagogjobb.se

Logo

Fritidsförvaltningen söker fritidsassistenter!

Företag Malmö stad
Ort
Kategorier
Utgår

2018-07-29

Ansök nu

Fritidsförvaltningen söker fritidsassistenter!

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Fritidsförvaltningen 
Tycker du att det är viktigt med en meningsfull fritid? Vill du jobba med något som gör skillnad? I så fall – välkommen att söka jobb hos oss på Fritidsförvaltningen. Vår verksamhet omfattar stadens fritidsgårdar, drift av idrotts- och fritidsanläggningar, genomförande av små och stora evenemang och inte minst stöd och service till stadens föreningsliv. På fritidsförvaltningen jobbar vi alla tillsammans för att göra skillnad för Malmöborna och vår yttersta ambition är att alla Malmöbor ska ha möjlighet till en meningsfull fritid. 

Avdelningen för öppen fritidsverksamhet 
Avdelningen för öppen fritidsverksamhet är en avdelning i fritidsförvaltningen och befinner sig de kommande åren i en stark utvecklingsfas med mål att skapa Sveriges bästa fritidsgårdar. Totalt drivs ett 20-tal fritidsgårdar runt om i staden med verksamhet riktad till målgruppen årskurs 6-18 år. 

Vill du vara med på resan? Då är du kanske just den vi söker! Till avdelningen söker vi nämligen fritidsassistenter till Rörsjöns fritidsgård, Stenkula fritidsgård, Nydala fritidsgård, Johannes fritidsgård samt till Ungdomshuset.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med ungdomar och arbetslag planerar och genomför du fritidsverksamhet med ett speciellt fokus på öppen verksamhet, gruppverksamhet och uppsökande verksamhet. Du möter ungdomar utifrån ett coachande förhållningsätt i syfte att stötta deras idéer och projekt samt guida dem till en meningsfull fritid och ett rikt kulturliv. Du får också möjlighet att verka för att stärka ungas inflytande och samhällsengagemang. 

Inom fritidsgårdsavdelningen samarbetar du även med andra mötesplatser och fritidsgårdar vid både stora och små arrangemang samt vid lovverksamhet. Samverkan med andra aktörer såsom kommunala verksamheter och civilsamhället är en viktig del av uppdraget. 

Ditt schema innefattar regelbunden dag-, kvälls- och helgtjänstgöring där vissa tider sker arbete utanför din ordinarie arbetsplats.

Kvalifikationer

Du som söker har fritidsledarutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med fritidsgårdens målgrupp samt om du har kunskaper inom normkritik, jämställdhet och delaktighet. Även utbildning inom coachande förhållningssätt är meriterande, likaså kan erfarenhet av eget ideellt engagemang vara meriterande. Till en av fritidsgårdarna är kunskap och intresse av musik meriterande. 

För att lyckas i rollen som fritidsassistent är du positiv, kreativ och lösningsorienterad. Vidare är du engagerad, relationsskapande och flexibel. Du trivs med att arbeta i en miljö som är varierande och utmanande och du brinner för att stötta och uppmuntra ungas idéer. Din samarbetsförmåga är god och du trivs med samarbete såväl som i den egna arbetsgruppen som med externa kontakter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Goda kunskaper i det svenska språket är ett krav. Övriga språk kan beroende på verksamhetens behov vara meriterande. Även B-körkort är meriterande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Schema.  Schemat innefattar regelbunden dag-, kvälls- och helgtjänstgöring. 

Tillträde: 2018-09-01. Eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 5

Ansökan

Ansök senast: 2018-07-29

Referensnummer: 040-2018-28

Kontaktpersoner

 • Niklas Larsson
 • Sektionschef, Rörsjöns fritidsgård
 • 0729-621757
 • Sara Capion
 • Sektionschef
 • 0733-692885

Fackliga företrädare

 • Eva Lotte Olsson
 • Kommunal
 • 0708-657263
 • Zakaria El-Falou
 • Kommunal
 • 0729-635501
 • Kommunal Sektion malmö-fritid-service-teknik
 • 010-4427954
 • Vision
 • 040-30 48 30

Övrigt

Vi planerar att hålla intervjuer under v. 33-34. 

Tillgänglighet kontaktpersoner: 
Niklas Larsson, sektionschef: v. 27-28 
Sara Capion, sektionschef: v. 27-28 
Janeth Augustsson, enhetschef: v. 27-31 
Eva Lotte Olsson, Kommunal v. 27-28 
Zakaria El-Falou, Kommunal, v. 29-30 

Då medarbetare på avdelningen för öppen fritid kommer i kontakt med barn och unga kommer ett utdrag ur belastningsregistret att behöva visas upp om det är aktuellt med anställning. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Dela detta jobb

Logo
Fritidsförvaltningen söker fritidsassistenter!

Malmö stad