pedagogjobb.se

Logo

Frisörlärare till Morabergs studiecentrum

Ort
Kategorier
Utgår

2020-12-06

Ansök nu

Frisörlärare till Morabergs studiecentrum

En dag  jobbet

I arbetet ingår att planera och undervisa på yrkesintroduktion mot stylist inom olika klipptekniker och långhårsuppsättningar. Har du erfarenhet inom nagelteknologi och make-up kan undervisning inom dessa områden ingå. I uppdraget ingår att bedöma och betygsätta eleverna i samarbete med kollegor i en väl fungerande ämnesgrupp.

Du utgör en del av ett mycket kompetent arbetslag samt ämneslag och du träffar även dina yrkeslärarkollegor kontinuerligt.  

Du är en viktig del i det kollegiala lärandet där du har stor möjlighet att tillsammans med dina kollegor utbyta pedagogiska erfarenheter och utveckla verksamheten.  

Tjänsten innefattar även mentorsuppdrag.  

Vi ser hela skolan som en lärande organisation där gemensam fortbildning, workshops och kollegialt lärande är viktiga delar. På skolan pågår ständigt spännande utvecklingsarbete som under det här läsåret riktats mot Skolverkets material Bygga svenska, Intensivsvenska och hela personalen ökar även sin kunskap inom NPF.

Vem är du?  
Vi ser gärna att du har frisörlärarexamen med flera års erfarenhet av undervisning på gymnasiet eller att du har lång erfarenhet av att arbeta som frisör och brinner för att göra skillnad för ungdomar. 

Du ska vara uppdaterad i aktuell forskning och lärande och intresserad av pedagogiskt utvecklingsarbete som bygger på analys av tidigare resultat.  

Våra pedagoger verkar i en kreativ och flexibel inlärningsmiljö. Du som söker ska därför vara beredd på att utmana dina pedagogiska mönster.  

På skolan har vi förstärkt mentorskap och arbetar med mindre undervisningsgrupper. 

Du har ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar mellan 16–19 år. Du har ett positivt förhållningssätt, god förmåga att identifiera framgångsfaktorer för elevers lärande och tror på varje individs utvecklingspotential. I ditt uppdrag ingår att motivera eleverna att bli behöriga till Nationellt program och att ge de elever som längtar till arbetslivet rätt förutsättningar för att lyckas.  

Är du även kreativ och lösningsfokuserad kan vi erbjuda dig en spännande och lärorik arbetsplats där både du och eleverna har tillgång till personliga digitala verktyg.   

Välkommen till oss!  
På Morabergs studiecentrum har vi samlat lärare med spetskompetens för elever som vill göra sig behöriga till nationella program. Eleverna får möjlighet att läsa gymnasiekurser i kombination med grundskoleämnen. Vårt mål är att motivera och leda eleverna vidare till fortsatta studier eller till arbetslivet. 

På Morabergs studiecentrum ska alla elever känna sig välkomna, sedda och förstådda och ett varmt och relationsinriktat klimat ska råda.   

På Morabergs studiecentrum väljer eleverna att studera på något av följande introduktionsprogram:   

Språkintroduktion eller Yrkesintroduktion mot Barn- och fritid,  Hantverk-stylist, MC-mekanik, Vård- och omsorg. Skolan ansvarar även för det kommunala aktivitetsansvaret.   

Tjänsten är ett föräldrarvikariat som omfattar 50% med start omkring den 15/3 2021.

Se Instagramkontot: morabergs_stylist

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. 

Dela detta jobb

Logo
Frisörlärare till Morabergs studiecentrum

Södertälje kommun – Utbildningskontoret