pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Förstelärare till Runnerydsskolan

Företag Nässjö kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2022-02-11

Ansök nu

Förstelärare till Runnerydsskolan

Vi på Runnerydsskolan söker nu sju förstelärare. Brinner du, precis som vi, för skolans kompensatoriska uppdrag så är det här en intressant möjlighet. Vi arbetar sedan länge med ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt, vi har kommit långt med digitalisering av undervisningen och vi har ett starkt team runt eleverna med olika specialkompetenser. I detta medvetna målinriktade arbete är Runnerydsskolan Nässjös flaggskepp. Vi är en skola vars anda präglas av flerspråkighet och en mix av kulturer. Tillsammans skapar vi undervisning där varje elev får verktygen som krävs för att bli en ansvarstagande medborgare. På Runnerydsskolan får du tillsammans med elever och kollegor möjlighet att utvecklas, känna glädje och stolthet över framgångar i en av Sveriges modernaste skolor.

Arbetsuppgifter:

Grunduppdraget för försteläraren är undervisning (antingen tjänst på F-3 eller 4-6). Som en del i din tjänst har du särskilt ansvar att fördjupa, förbättra, analysera samt följa upp att skolan och undervisningen utvecklas åt rätt håll. Du kommer arbeta tillsammans med dina kollegor för att skapa en god lärmiljö. Tillsammans med rektor och kollegor leder och utvecklar du vardagen i skolan för en ökad måluppfyllelse. Förstelärarna ingår i skolans utvecklingsgrupp tillsammans med skolledningen.

Rektor och förstelärare ska tillsammans formulera mål och konkretisera vilka arbetsuppgifter som gäller för den enskilda försteläraren inför varje läsår. Hur uppdraget är utformat kan variera mellan olika tjänster och perioder, och kan beröra en rad olika teman. Alla tjänster kommer innehålla ett utvecklingsuppdrag för ett årskursarbetslag. De kan sedan kombineras med ytterligare utvecklingsuppdrag för hela F-6 för de förstelärare som önskar. Under läsåret 22/23 kommer följande utvecklingsuppdrag att finnas:

• Utveckling av förskoleklass verksamhet (kombineras med utvecklingsuppdraget i förskoleklassens arbetslag)
• Utveckling av SVA-undervisningen samt rutiner för underlag kring SVA-beslut
• Utveckling av samarbetet mellan studiehandledare/modersmålsstöd och övriga lärare
• Fortsatt utveckling av språkutvecklande arbetssätt
• VFU-ansvar
• Mentorskap för nyutbildade lärare samt obehöriga lärare
• Utveckling av matematikundervisningen

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med såväl kollegor som elever och vårdnadshavare. Du är kommunikativ och kan genom möten och lektioner skapa engagemang, delaktighet och trygghet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi välkomnar både externa och interna sökande. För att bli förstelärare på Runnerydsskolan krävs lärarlegitimation och behörighet för att undervisa i årskurs F-3 och/eller 4-6. Du är dessutom en särskilt yrkesskicklig lärare, vilket vi i Nässjö kommun har definierat utifrån tre variabler; samspel, förståelse och design:

Samspel: du har ett betydande engagemang för den enskilde eleven. Du respekterar, bryr dig om dina elever, har höga förväntningar och ser att elever har olika behov. Du får eleven att känna sig motiverad och utvecklar tilltro till den egna förmågan. Genom en god ledarskapsförmåga skapar du studiero i klassrummet.

Design: din kunskap grundar sig i aktuell forskning samt erfarenhet av hur elever lär sig. Utifrån detta visar du skicklighet i att organisera för lärande. Genom relevant ämneskunskap i dina ämnen skapar du ett intresse hos eleven. Kollegialt lärande är en viktig del i att öka kvaliteten i undervisningen där du granskar, omprövar och utvecklar din yrkesutövning.

Förståelse: du har en förståelse för hur din undervisning påverkar elevens lärande och anpassar undervisningen efter elevens behov. Du differentierar din undervisning så att alla elever utmanas. Du har ett intresse av att använda och utveckla arbetslagets resurser för att på bästa sätt möta elevernas behov

I din ansökan kommer du att få svara på frågor kring hur du praktiskt har arbetat utifrån samspel, design och förståelse.

Krav från Skolverket
Utöver ovanstående ska du uppfylla Skolverkets krav för karriärlärartjänster:
• genom dokumentation redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet
• ha visat särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisningen
• även i övrigt av huvudmannen bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen

Om du blir aktuell för en tjänst på Runnerydsskolan ska du uppvisa vitsord från din rektor, belastningsregister samt lärarlegitimation. Mer information om detta får du vid en eventuell intervju. Vid intervjuerna kommer rektor, representant från förvaltningsledning och facklig organisation att delta.

Övrigt:

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Alla förstelärare i Nässjö kommun har semestertjänst.
Tillträde: 2022-08-04
Antal platser: 7

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2022-02-11

Arbetsgivarens referensnummer: A1082579

Dela detta jobb

Logo
Förstelärare till Runnerydsskolan

Nässjö kommun