pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Förstelärare till Nyhemsskolan

Företag Nässjö kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2022-02-11

Ansök nu

Förstelärare till Nyhemsskolan

Välkommen att söka tjänst som förstelärare hos oss på Nyhemsskolan. Vi är en F-6 skola med tillhörande fritidshem belägen i centrala Nässjö, med närhet till både staden och skogen. På skolan möter du ambitiösa elever och får arbeta tillsammans med erfarna och engagerade kollegor. De kollegiala samtalen är en naturlig del i skolans arbete för att förbättra och förfina undervisningen. Vi undervisar med digitala hjälpmedel och med ett formativt förhållningssätt, på så vis får vi aktiva och motiverande elever i sitt lärande. Vi bedriver kontinuerligt värdegrundsarbete där du med övriga kollegor och skolans trygghetsteam arbetar tätt tillsammans. I dag har vi 300 elever men står inför en spännande period med byggnation och ökat elevantal.

Arbetsuppgifter:

Grunduppdraget för försteläraren är undervisning. Som en del i din tjänst har du särskilt ansvar att fördjupa, förbättra, analysera och följa upp att skolan och undervisningen utvecklas åt rätt håll. Rektor och förstelärare ska tillsammans formulera mål och konkretisera vilka arbetsuppgifter som gäller för den enskilda försteläraren inför varje läsår. Hur uppdraget är utformat kan variera mellan olika tjänster och perioder, och kan beröra en rad olika teman. Du kommer arbeta tillsammans med dina kollegor och även i nära samarbete med skolans övriga förstelärare. I ditt uppdrag ingår också att ta ett stort ansvar i skolans utvecklingsgrupp för att fortsätta vårt arbete mot en hög måluppfyllelse. Du ska också bidra till att skapa en god lärmiljö med ett formativt förhållningssätt.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med såväl kollegor, elever och föräldrar. Du är kommunikativ och kan genom möten och lektioner skapa engagemang, delaktighet och trygghet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi välkomnar både externa och interna sökande. För att bli förstelärare krävs lärarlegitimation. Om du idag inte arbetar på Nyhemsskolan ska förstelärartjänsten matchas med de vakanser vi har, därför ska du ha behörighet att undervisa i mellanstadiets kärnämnen.

Ett krav för att bli förstelärare är att du är en särskilt yrkesskicklig lärare, vilket vi i Nässjö kommun har definierat utifrån tre variabler; samspel, förståelse och design:

Samspel: du har ett betydande engagemang för den enskilde eleven. Du respekterar, bryr dig om dina elever, har höga förväntningar och ser att elever har olika behov. Du får eleven att känna sig motiverad och utvecklar tilltro till sina egna förmågan. Genom en god ledarskapsförmåga skapar du studiero i klassrummet.

Design: genom stor kunskap om dina ämnen intresserar du eleven för ämnet. Du har stor kunskap om hur elever lär sig samt hur man organiserar för lärande. Kollegialt lärande är en viktig del i att öka kvaliteten i undervisningen där du granskar, omprövar och utvecklar din yrkesutövning.

Förståelse: du anpassar undervisningen efter elevens kunskapsnivå och dennes inlärningsbehov. Du visar ett engagemang och förklarar på elevens nivå.

I ansökan kommer du att få svara på frågor kring hur du praktiskt har arbetat utifrån samspel, design och förståelse.

Krav från Skolverket
Utöver ovanstående ska du uppfylla Skolverkets krav för karriärlärartjänster:
• genom dokumentation redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet
• ha visat särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisningen
• även i övrigt av huvudmannen bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen

Om du blir aktuell för en tjänst på Nyhemsskolan ska du uppvisa vitsord från din rektor, belastningsregister samt lärarlegitimation. Mer information om detta får du vid en eventuell intervju. Vid intervjuerna kommer rektor, representant från förvaltningsledning och facklig organisation att delta.

Övrigt:

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Alla förstelärare i Nässjö kommun har semestertjänst.
Tillträde: 2022-08-10
Antal platser: 3

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2022-02-11

Arbetsgivarens referensnummer: A1082581

Dela detta jobb

Logo
Förstelärare till Nyhemsskolan

Nässjö kommun