pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Förstelärare till Kvinnebyskolans fritidshem

Ort
Utgår

2021-12-06

Ansök nu

Förstelärare till Kvinnebyskolans fritidshem

Om arbetsplatsen

Kvinnebyskolan ligger i ett lugnt och lummigt område i Hjulsbro i Linköping. Skolan omges av en fin utemiljö med oändliga möjligheter.

Vi är en skola med ca 335 elever i årskurserna F-6. Vår vision är att ʺAlla elever ska bli sitt bästa jagʺ och våra ledord är Trygghet, Hälsa och Lärande. På skolan finns tre arbetslag F-3, 4-6 och fritidshemmen. All personal på skolan ingår i en lärandegrupp där det kollegiala lärandet står i centrum. Kvinnebyskolan präglas av ett positivt klimat där viljan att hela tiden utveckla verksamheten finns. Eftersom de flesta eleverna är inskrivna på fritidshemmen arbetar vi ständigt med att se hur elevernas lärande kan förstärkas genom ett tätt samarbete mellan skola och fritidshem. En struktur finns för hur samverkan sker och är en naturlig del av skolans verksamhet.

Sedan två år tillbaka har F-3 helt nya lokaler, resten av skolan har genomgått en ombyggnation och renovering som precis är avslutad. På skolan finns fyra åldershomogena fritidshem samt ett fritidshem för eleverna i åk 4-6. Nästan alla elever på F-3 är inskrivna på fritidshemmet samt över hälften av eleverna i åk 4-6. Detta gör att vi har fina förutsättningar att förstärka lärandet på fritidshemmen genom elevernas hela skoltid. Fritidshemmen på Kvinnebyskolan har hög andel utbildad personal vilket gör att det finns kollegor som gärna vill vara med och utveckla verksamheten och värnar om en hög kvalitet.

Arbetsbeskrivning

Som lärare i fritidshem ansvarar du för undervisningen i fritidshemmet genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du har ansvar för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i fritidshemmet.

Uppdraget som förstelärare i fritidshem innebär att arbeta för att utveckla undervisningen inom verksamheten. Förutom uppdraget som lärare i fritidshem gäller följande generella uppdrag för förstelärare i fritidshem:

  • Handleda (coacha) och stödja kollegor för att utveckla och arbeta för en hög och likvärdig kvalitet i verksamheten.

  • Vara mentor för blivande lärare i fritidshem/fritidspedagoger under pågående utbildning.

  • Leda processer som utvecklar kollegialt lärande.

  • Hålla sig underrättad om aktuell forskning och verka för att denna används i verksamheten/undervisningen.

  • Verka för att utveckla undervisningen så att den utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Försteläraren i fritidshemmet har genom sambandet mellan egen undervisning och utvecklingsuppdrag med kollegor, ett samordnat uppdrag att med fokus på den direkta undervisningen på bästa sätt främja elevernas lärande. 

Uppdraget som förstelärare på Kvinnebyskolan kommer att innebära att utveckla det pedagogiska arbetet på fritidshemmen genom skapa en systematik och likvärdighet i arbetet för att förbättra verksamheten. Som förstelärare i fritidshem leder du fritidshemmens utvecklingsgrupp med en representant från varje avdelning samt deltar i skolans utvecklingsgrupp.Tid för uppdraget avsätts i dialog med ansvarig rektor, dock minst 10% av arbetstiden.

Kvalifikationer

Du som söker har behörighet att undervisa som lärare i fritidshem. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i fritidshem innebär.

Som förstelärare i fritidshem har du flerårig och välrekommenderad tidigare erfarenhet av rollen som grundlärare i fritidshem och du innehar lärarlegitimation, samt en särskilt god förmåga att förbättra elevernas resultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisning.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som lärare i fritidshem har du goda kunskaper om fritidshemmets uppdrag och är väl bekant med fritidshemmets läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det har du förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevernas utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Som lärare i fritidshem är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Visstidsförordnande med tillsvidareanställning som lärare. Förordnandet som förstelärare är 3 år.

Sysselsättningsgrad:100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8170

Dela detta jobb

Förstelärare till Kvinnebyskolans fritidshem

Linköpings kommun