pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Förstelärare till Blästadsskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2022-10-02

Ansök nu

Förstelärare till Blästadsskolan

Om arbetsplatsen

Blästadsskolan är en mångfacetterad verksamhet som består av grundskola F-6,fritidshem, hörselklass och grundsärskola 1-6. Skolan är belägen i Linköpings södra stadsdelar och har naturen inpå knutarna. Skolgården gränsar till fina ekskogar,strövområden och gräsplaner som bjuder på en inspirerande miljö för lek och lärande.

På skolan finns cirka 400 elever och här arbetar cirka 100 medarbetare. Det kommer påbörjas en ny skolbyggnad sommaren 2022 som förväntas stå klar 2024. Tillsammans skapar vi lustfyllda lärandesituationer där varje elev ges möjlighet att utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar och förmågor. Vi har höga förväntningar på elevens förmåga och arbetet med justeringar i undervisningen är fokus i vår skolutvecklingsplan. Alla som arbetar på Blästadsskolan ska visa generositet och hänsyn för att främja god gemenskap och gott samarbete för en trivsam arbetsmiljö. Blästadsskolan ska vara en skola som ger trygghet och goda kunskaper.

Arbetsbeskrivning

Den här tjänsten omfattar undervisning i de teoretiska ämnena i åk 4-6 samt förordnande som förstelärare i åk 4-6. Allt arbete på Blästadsskolan bottnar i ett relationellt perspektiv, vilket ska genomsyra ditt arbete genom uppdragets alla delar. Som förstelärare kommer du att ingå i skolans utvecklingsgrupp och delar i ledningsgruppen för att i samverkan med arbetslagsledare och rektor organisera, genomföra och följa upp skolans utvecklingsarbete mot uppsatta mål. I det förväntas du, utifrån grund i forskning såväl som beprövad erfarenhet, bidra med engagemang och kunskap.

Utgångspunkten för dig som lärare är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor. 

Som lärare ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även skolans och fritidshemmets verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.  

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

Uppdraget som förstelärare i skolan innebär att arbeta för att utveckla verksamheten i något/några av ämnena för att öka måluppfyllelsen. Förutom uppdraget som lärare gäller följande uppdrag för försteläraren

  • Arbeta med att förbättra elevernas studieresultat och på ett systematiskt och professionellt sätt arbeta för att utveckla undervisningen

  • Handleda (coacha) andra lärare och föra pedagogiska samtal

  • Leda processer som utvecklar kollegialt lärande

  • Hålla sig underrättad om aktuell forskning och verka för att denna används i undervisningen

  • Verka för att utveckla undervisningen så att den utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i årskurs 4-6. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i grundskolan innebär.

Som förstelärare i skolan har du flerårig och välrekommenderad tidigare erfarenhet av rollen som lärare i motsvarande årskurser och du innehar lärarlegitimation, samt en särskilt god förmåga att förbättra elevernas resultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisning.

I din roll som lärare har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr22) och övriga styrdokument. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Som lärare i grundskolan är du en god förebild. Du har förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Visstidsförordnande med tillsvidareanställning som lärare. Förordnandet som förstelärare är 3 år.

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9660

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Dela detta jobb

Förstelärare till Blästadsskolan

Linköpings kommun