pedagogjobb.se

Logga

Förstelärare MA/NO 7-9

Ansök nu

Förstelärare MA/NO 7-9

Förstelärare MA/NO 7-9

Runbacka skolor är en F-9 skola med tillhörande förskola och en liten kommungemensam särskild undervisningsgrupp belägen i Viby, Sollentuna. På skolan går det sammanlagt ca 570 elever. Skolan har de senaste åren utvecklat det pedagogiska arbetet med digital teknik och tar idag kontinuerligt emot studiebesök från olika kommuner i Sverige samt från andra länder, som vill titta på skolans undervisning. Vi har höga förväntningar på våra lärare och våra elever, som på olika sätt utmanas i sin kunskapsutveckling. Förutom digital kompetens, lägger vi på skolan stor vikt vid idrott och hälsa samt språklig utveckling och moderna språk. Vi ligger också i startgropen för internationella samarbeten med andra skolor i Europa, något som kommer att påbörjas under nästa läsår. 

Runbacka skolor ligger mycket högt i meritvärde tack vare drivna pedagoger, ambitiösa elever och en lugn och trygg lärandemiljö. Skolan är Olweuscertifierad vilket innebär ett strukturerat och kontinuerligt förebyggande mobbningsarbete i alla skolans verksamheter från förskolan till åk 9. Olweusresultaten visar också att skolan har låg andel elever som är mobbade. 

På skolan har vi ett stort elevhälsoteam som inkluderar specialpedagoger, kurator, skolsköterska, skolpsykolog, hela ledningsgruppen samt ett samarbete med Sollentuna kommuns Skol- och familjeteam. Elevhälsoteamet arbetar strukturerat och systematiskt med fokus på att fånga upp elever med behov av extra anpassningar eller särskilt stöd. Genom att arbeta förebyggande lyckas vi bra med att ge alla elever möjlighet att utvecklas till sin fulla potential. 

Vi söker nu en förstelärare med svensk lärarlegitimation i MA, NO och teknik för år 4-9. Undervisning kommer att ske i år 7-9 där också mentorsansvar i en klass på högstadiet ingår tillsammans med en annan lärare. Som förstelärare kommer du ha ett särskilt ansvar för MA och NO-undervisningen på skolan kring t ex ämnesanalyser och resultatuppföljning samt att driva utveckling utifrån detta. Förstelärarna på skolan är också med i ledningsgruppen på skolan så vi ser att du är intresserad av att utveckla skolan i stort och tar ansvar för att vara delaktig i detta. 

På Runbacka skolor jobbar våra Ma-lärare i trelärarsystem. Med det menas att det är tre matematiklärare på två klasser, vilket gör att man planerar och bedömer tillsammans i alla årskurser. Det leder även till att lärarna får mer tid för eleverna under lektionstiden. De två andra matematiklärarna i år 7-9 undervisar också i NO på högstadiet och ni tillsammans kommer att bilda en stark trio där ni kan samplanera, sambedöma och stötta varandra vid behov. 

Du är driven, flexibel, utvecklingsinriktad, lösningsfokuserad och kreativ i arbetssätt och ideer. Du vill arbeta med ett varierat arbetssätt där det digitala kommer in som en naturlig del och du är väl insatt i de styrdokument vi har. Du skapar goda relationer med elever och kollegor, har lätt att samarbeta med andra och strävar efter att arbeta ämnesövergripande. Du kommer att jobba i ett arbetslag fyllt av glada, positiva kollegor som hjälper och stöttar varandra för att alla ska trivas på jobbet och bidrar själv positivt till detta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

På vår skola tillämpar vi helst 40+ 5 avtal för att kunna samplanera så mycket som möjligt med andra pedagoger och hinna med mer av sitt arbete på skolan innan man går hem. Ändring från 35+10 har skett utan påverkan på undervisningstiden. 

Tillträde sker onsdag 12/8. Vill du bli en i gänget och har du vad som krävs för att jobba på en riktigt bra skola så är du välkommen med din ansökan!

Observera att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista svarsdatumet. Intervjuer sker fortlöpande så välkommen med din ansökan redan idag.

Försäljare från annonssajter och förmedlingar undanbedes


 

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    20200812
Löneform    Månadslön
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Sollentuna
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2020/174
Publicerat    2020-05-12
Sista ansökningsdag    2020-06-12

Dela detta jobb

Logga
Förstelärare MA/NO 7-9

Sollentuna kommun