pedagogjobb.se

Förstelärare i tyska/ franska

Ort
Utgår

2019-10-20

Ansök nu

Förstelärare i tyska/ franska

Förstelärare i tyska/ franska


Förvaltning    Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats    Flahultsskolan
Anställningsform    Tillsvidare
Omfattning    100%
Tillträdesdag    2020-01-07
Sista ansökningsdag    2019-10-20
Referensnr    19-60-2502
Publicerad    2019-10-01
Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
Flahultsskolan är en nybyggd och nyrenoverad högstadieskola från årskurs 6 till 9. Skolan är byggd uppe på höjden ovanför Norrahammar med utsikt mot Tabergstoppen. Precis utanför finns en idrotts- och simhall samt tillgång till fotbollsplaner och friidrottsarena.

På Flahultsskolan tycker vi att det är viktigt med moderna klassrum, därför är samtliga klassrum inredda med interaktiva skrivtavlor och dokumentkamera. Personal får självklart tillgång till varsin bärbar dator. Personalrummet är ljust och välutrustat. I hjärtat av skolan ligger vårt fina och moderna bibliotek och precis jämte ligger vårt elevcafé med tillgång till fika och mackor samt möjligheten att spela biljard. Flahultsskolan bygger på principen om fyra hemvisten, ett för varje årskurs. I varje hemvist sitter respektive arbetslag uppdelat på tre rum och med fyra arbetsplatser i varje.

Flahultsskolan försöker också vara ledande på förebyggande värdegrundsarbete, detta visar vi genom att till exempel satsa på projektet mentorer i våldsprevention (MVP) och EQ-lektioner.

Ditt nya jobb
Försteläraren ska i första hand undervisa och arbeta med uppgifter som hör till undervisningen. Andra uppdrag kan vara att stödja och utveckla lärare i deras undervisning eller att initiera och leda projekt i syfte att förbättra undervisningen. Specifikt i denna roll kommer det innebära att driva och utveckla av modernaspråk på skolan. Du kommer att leda vårt ämneslag i modernaspråk på skolan, där ingår spanska, tyska och franskalärare.

Din kompetens
Kraven för att vara meriterad till förstelärare är att du:

- är legitimerad lärare i tyska eller franska
- genom dokumentation kan redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar som lärare i skolväsendet
- har visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat
- har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen
- i övrigt bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen

Bra att veta
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför tjänsten söks, beskrivning av kunskaper inom IKT (informations- och kommunikationsteknik) och akademiska meriter. Förutom det personliga brevet ska ansökan också innehålla CV, lärarlegitimation, examensbevis, studieintyg (Ladok) samt utlåtande förstelärare från din rektor (gäller för ej meriterade). Du som söker ansvarar själv för att dela ut blanketten om utlåtande till rektor som efter att besvarat den skickar in enkäten per mail till; maria.sparf@jonkoping.se

Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och efter det kan du som inte redan är förstelärare bli erbjuden att genomgå en meritering till förstelärare. Mer information och de handlingar som behövs till din ansökan som förstelärare finns på vår hemsida, jonkoping.se.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret, handläggningstiden för dokumentet kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.


Vill du veta mer?
Maria Sparf, Utvecklingsstrateg, 036-10 24 23, maria.sparf@jonkoping.se

Ulrika Kragner, Rektor, 036-10 36 89, ulrika.kragner@jonkoping.se

Dela detta jobb

Förstelärare i tyska/ franska

Jönköpings kommun