pedagogjobb.se

Förstelärare i svenska

Lärglädje börjar med dig. Vill du vara med och bidra till likvärdig utbildning, högre måluppfyllelse och inspirera till ett lustfyllt lärande? Är du redo att ta nästa steg i din lärarroll? Då är det här jobbet för dig!

Ditt nya jobb
Vi söker dig som är särskilt yrkesskicklig lärare och som kommit långt i din profession. Du är intresserade av att fortsätta utveckla din yrkesroll, vilket ska gagna eleverna men även skolans undervisning som helhet. I syfte att utveckla undervisningen och med målet att öka måluppfyllelsen kommer du som förstelärare att arbeta med undervisning och uppgifter som hör till undervisning. Du delar klassläraransvar med en lärarkollega och ni ansvarar tillsammans för elevgruppen. Utöver undervisning förväntas du i ditt uppdrag som förstelärare att stödja andra lärare i utveckling och förbättring av undervisning. Tillsammans med övriga förstelärare och skolledning leder vi det kollegiala lärandet på skolan med koppling till skolans systematiska kvalitetsarbete. Det handlar om att utveckla undervisningsmetoder, vilket ska ge bättre elevresultat. Som förstelärare är du också mentor för nyutexaminerade lärare.

 

Välkommen till oss på Brodalsskolan
Hammardalens skolområde ligger i Norrahammar och består av Brodalsskolan och Slättenskolan. Båda skolorna innefattar förskoleklass, åk 1–5 och fritidshem. Inom Hammardalens skolområde arbetar vi målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten. Vi är VFU-skolor vilket innebär att vi handleder blivande lärare i grundskola och fritidshem. Värdegrundsarbetet är mycket viktigt för oss och vi arbetar med ”Agera tillsammans” vilket är en metod för att arbeta förebyggande.
Hos oss möter du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Din kompetens
Du är legitimerad lärare och har minst fyra års erfarenhet av arbete med undervisning. Grundläggande IT-kompetens är ett krav och du använder IKT som en naturlig del i undervisningen. Du har en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen. Vi tror att du är en kommunikativ person som har lätt att bygga relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är en engagerad ledare och bemöter varje elev utifrån dennes behov. Du är väl förtrogen med Lgr 11 och du är trygg i din roll som lärare och i de arbetsuppgifter som ingår i uppdraget. Vi värderar din förmåga att engagera och entusiasmera högt. Hos oss lägger vi stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.
 
 

Rekryteringsprocessen 
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten, en beskrivning av din IT-kompetens samt dina akademiska meriter. Förutom det personliga brevet ska ansökan innehålla:
 

  • CV
  • Lärarlegitimation
  • Examensbevis
  • Studieintyg
  • Blanketten ”Yttrande förstelärare, första urval” ifylld av din rektor (gäller för ej meriterade)Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och därefter får du besked om du går vidare till meriteringsprocess för förstelärare. Mer information och de handlingar som behövs till din ansökan hittar du på vår hemsida.
  • Utdrag ur belastningsregistret


Vill du veta mer?
Har du ytterligare frågor kontakta:

Sofie Öjfelt, rektor 036-103691
Therese Hulusjö, bitr. rektor 036-103517
Maria Sparf, utvecklingsstrateg, maria.sparf@jonkoping.se 
Lena Logan LR 036-103674
Marie-Louise Georgsson LF 070-2234211

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Dela detta jobb

Förstelärare i svenska

Jönköpings kommun