pedagogjobb.se

Logo

Förstelärare i sv/sva

Ort
Utgår

2021-05-14

Ansök nu

Förstelärare i sv/sva

En dag på jobbet
Vi på Wasaskolan lägger stort fokus vid undervisningens struktur och kvalitet. Hos oss jobbar du och dina kollegor systematiskt i klassrummet i syfte att göra lärandet tryggt och igenkännande för eleven. Ditt uppdrag är att tillsammans med kollegor möta upp eleverna i åk 4–6 och arbeta med dessa i deras språkutveckling. Hos oss arbetar vi i team kring en årskurs och tillsammans tar vi elevernas lärande till nästa nivå.
Utöver undervisning ingår i tjänsten ett försteläraruppdrag inom språkutveckling. Ditt huvudansvar är att arbeta tillsammans med kollegor kring svenska som andraspråks bedömningar, undervisningskvalitet och att ansvara för att leda skolans kollegiala lärandeprocesser genom skolans utvecklingsgrupp.

Vem är du? 
Du har minst 4 års arbete som lärare i svenska och svenska som andraspråk
Du behöver ha en lärarlegitimation och vi ser gärna att du är behörig även i engelska och so. 
Du har god kännedom om och har arbetat med språkutvecklande arbetssätt 
Du har goda vits ord från tidigare arbete med sv/sva på grundskolan

Meriterande:
God kännedom om differentierad undervisning och nyanländas lärande
Dokumenterat utvecklingsarbete 

Personliga egenskaper:
För oss är det viktigt att du är lösningsfokuserad, strukturerad och med ett hjärta för elevernas lärande. Ditt relationella ledarskap är en självklarhet och du, precis som vi, arbetar utifrån "ramar och kramar".  Har du därtill nära till hands för ett skratt, ja då kommer du passa in fint i vårt team.

Vi erbjuder dig 
En skola på en utvecklingsresa. Hos oss möter du engagerade kollegor, energifulla elever och en skolledning med driv. Utöver det erbjuder Södertälje kommun förmånliga erbjudanden som anställd i kommunen via benify och bra möjligheter till utveckling. 

Välkommen till oss!  
Wasaskolan ligger i stadsdelen Geneta. Här finner du skolan precis invid stora grönområden.  Hos oss går idag 570 elever mellan årskurserna F–9 och vi är 72 anställda. Vi arbetar i flerlärarskap i de allra flesta ämnena. Skolan har ett stort elevhälsoteam med speciallärare, specialpedagog, skolsköterska, studieochyrkevägledare, kurator och psykolog. Utöver det finns IT, vaktmästeri och administration till hands för att underlätta vardagen i skolan. Vårt stora fokus är undervisningskvalitet och elevhälsaoarbetet.  I skolan möts du av ljusa fräscha lokaler i mitten finner du vårt hjärta; Biblioteket. Vi arbetar aktivt utifrån skolans ledord trygghet, samarbete och kunskap mot framtiden. Gillar du att utvecklas? Är relationellt ledarskap din styrka? Har du arbetat med språkutveckling i vardagen? Då kan du vara den vi söker. Välkommen med din ansökan. Hittar vi rätt kandidat kan processen komma att slutföras innan utsatt datum. 

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Förstelärare i sv/sva

Södertälje kommun – Utbildningskontoret