pedagogjobb.se

Förstelärare i specialpedagogik

Ort
Utgår

2021-04-23

Ansök nu

Förstelärare i specialpedagogik

Beskrivning
Husbygårdsskolan har i uppdrag att driva en av Stockholms kommunala grundskolors kommunövergripande särskilda undervisningsgrupper, CSI. Den första på Järvafältet. Verksamheten startade augusti 2019 med ett mindre antal elever och har idag 18 elever i årskurserna 3-6. Verksamheten är under fortsatt uppbyggnad och kommer under de närmaste åren bli en verksamhet för årskurserna 1-9. Verksamheten bedrivs i nyrenoverade, ändamålsenliga lokaler som är avskilda men ändå mitt i Husbygårdsskolan.

Husbygårdsskolan har även fått i uppdrag att starta en Regional särskild undervisningsgrupp för Kistas fem kommunala skolor, RSU. Verksamheten kommer att starta i augusti 2021 med ett mindre antal elever för att succesivt bli en verksamhet för 10 elever i årskurserna 1-6.

Tillsammans har verksamheterna goda möjligheter att bli en kärnfunktion på norra Järvafältet som erbjuder en kompensatorisk och anpassad lärmiljö och undervisning.

Har du rätt kvalifikationer, erfarenhet och brinner för elever i behov av särskilt stöd är det här jobbet för dig!

Arbetsuppgifter
Husbygårdsskolan söker nu en förstelärare i specialpedagogik för uppdrag i CSI- och RSU-verksamheterna. I verksamheterna arbetar lärare med specialpedagogisk kompetens och resurspedagoger. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för båda gruppernas särskilda anpassningar, utförande av myndighetsbeslut/utredningar såsom åtgärdsprogram och pedagogiska utredningar, ingå och EHT och undervisa. Du kommer att jobba nära biträdande rektor, skolpsykolog och arbetslagsledarna för verksamheterna.

Du har mångårig, dokumenterad, erfarenhet av komplicerade inlärningssituationer, du kan analysera lärmiljöer och stimulera till utveckling av arbetsformer och arbetssätt. Du ger i handledning och samtal råd och stöd till verksamheternas pedagoger och resurspedagoger. I klassrummet är du en säker och tydlig ledare med olika redskap för att nå alla elever i undervisningssituationen.

Kvalifikationer

Krav:

  • Legitimerad lärare med klar specialpedagogisk påbyggnadsutbildning,

  • Dokumenterad flerårig erfarenhet inom arbete med elever i behov av särskilt stöd.

  • Behärska svenska obehindrat i tal och skrift.

Meriterande:

  • Bred ämnesbehörighet.

  • Tidigare arbete i särskild undervisningsgrupp.

  • Utbildning inom neuropsykiatriska funktionsvariationer.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du skapar relation med kollegor, elever och vårdnadshavare. Med god förståelse för hur människor tar till sig kunskap anpassar du ditt sätt att förmedla den, ofta med positiv förstärkning till både barn och vuxna. Du är öppen och lyhörd för nya sätt att tänka och att arbeta i nära samarbete med andra. Du är tydlig i din kommunikation och har en god struktur när du planerar ditt arbete.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Intervjuer kommer att ske löpande.

Dela detta jobb

Förstelärare i specialpedagogik

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen