pedagogjobb.se

Förstelärare i matematik och no

Ort
Utgår

2020-04-05

Ansök nu

Förstelärare i matematik och no

Lärglädje börjar med dig. Vill du vara med och bidra till likvärdig utbildning, högre måluppfyllelse och inspirera till ett lustfyllt lärande? Är du redo att ta nästa steg i din lärarroll? Då är det här jobbet för dig!

Ditt nya jobb
Vi söker dig som brinner för ma/no och vill arbeta som förstelärare. Vi behöver dig som gillar att arbeta i högstadiet och vill skapa kreativa, roliga och kunskapande skoldagar. Som drivs av att utmana elever, utveckla den egna lärarrollen och hela teamet. Vill du vara en del av ämneslaget ma/no som kommer att fortsätta utveckla undervisningen på Ribbaskolan? Trivs du med att samarbeta med andra lärare och vill du ha frihet att till stora delar själv styra din arbetstid, då har vi jobbet för dig.

Som förstelärare kommer du vara drivande i utvecklings- och pedagogiska frågor och ha en nyckelroll i att leda det kollegiala lärandet. Du arbetar i första hand med undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. Du initierar och driver projekt i syfte att utveckla undervisningen och du är en god förebild för arbetslaget i det pedagogiska vardagliga arbetet.

Vi kommer huvudsakligen organisera undervisningen så att tre lärare ansvarar för två klasser. Lärarna har samordnade och strukturerade schema för att man ska ges de bästa förutsättningar att planera och utveckla undervisningen, i ett nära samarbete med andra lärare.

Välkommen till oss
Vill du arbeta som förstelärare på skolan med bästa utsikten? Då ska du söka till oss. Ribbaskolan ligger i vackra Gränna med utsikt över Vättern.

Vi tror att ömsesidigt förtroende mellan lärare och skolledning är en utgångspunkt för skolutveckling. Läraren har ett väl avvägt uppdrag, som utformas genom en uppdragsdialog. Läraren ska ges möjlighet att så flexibelt som möjligt välja var, hur och tillsammans med vilka man utför planering, förberedelser och efterarbete för att tillgodose elevernas behov på bästa sätt. Läraren bestämmer därmed själv var, när och hur man bäst använder tiden inom den yttre ramen för uppdraget.

På Ribbaskolan får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande.

Din kompetens
Du är legitimerad lärare och har minst fyra års erfarenhet av arbete med undervisning. Grundläggande IT-kompetens är ett krav och du använder IKT som en naturlig del i undervisningen. Du har en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen. 

Rekryteringsprocessen
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten, beskrivning av din IT-kompetens samt dina akademiska meriter. Förutom det personliga brevet ska ansökan innehålla:

  • CV
  • Lärarlegitimation
  • Examensbevis
  • Studieintyg
  • Blanketten ”Yttrande förstelärare, första urval” ifylld av din rektor (gäller för ej meriterade)


Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och därefter får du besked om du går vidare till meriteringsprocess för förstelärare. Mer information och de handlingar som behövs till din ansökan hittar du på vår hemsida.

Vill du veta mer?
Pär Palmgren 036-10 66 60, par.palmgren@jonkoping.se
Maria Sparf, utvecklingsstrateg, maria.sparf@jonkoping.se 
Fackliga företrädare

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss

Jönköpings kommun

Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.

Utbildningsförvaltningen

Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Förvaltning    Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats    Ribbaskolan i Gränna
Anställningsform    Tillsvidare
Omfattning    100%
Tillträdesdag    2020-08-01
Sista ansökningsdag    2020-04-05
Referensnr    20-60-0443
Publicerad    2020-03-05

Dela detta jobb

Förstelärare i matematik och no

Jönköpings kommun