pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Förstelärare i ma/ no Brinells högstadium

Företag Nässjö kommun
Ort
Utgår

2022-02-11

Ansök nu

Förstelärare i ma/ no Brinells högstadium

Nu söker vi på Brinells högstadium en förstelärare med legitimation i ma/no! Som förstelärare blir du en del av barn- och utbildningsförvaltningen i Nässjö kommun som arbetar medvetet och målinriktat för att ge varje elev de verktyg som krävs för att söka kunskap i livet. Målet är att varje barn och elev ska få utvecklas efter sina förutsättningar och känna glädje och stolthet över sina framgångar.

Brinells högstadium är en 7-9 skola där även grundsärskola ingår. Vår skola präglas av mångfald och inkludering och vi arbetar aktivt med språkutveckling. Här blandas elever från olika kulturer vilket berikar undervisningen och miljön på skolan.

Trygghet, ansvar och respekt är skolans ledord och det genomsyrar hela vår verksamhet. Vi anser att ett relationskapande arbete är nyckeln till en bra miljö och lyckade studieresultat. Vi arbetar fokuserat med att skapa goda relationer mellan såväl kollegor, elever och vårdnadshavare. Hos oss har mentorer och ämneslärare ett stort engagemang kring elevernas välmående och studier. Alla klasser har två mentorer där vi strävar efter en jämn könsfördelning. Som lärare sitter man tillsammans med sina ämneskollegor vilket skapar goda förutsättningar för det kollegiala samarbetet.

Arbetsuppgifter:

Grunduppdraget för försteläraren är undervisning i matematik och no. Tillsammans med skolutvecklingsgruppen kommer du att driva skolutvecklingen. Som en del i din tjänst har du särskilt ansvar att fördjupa, förbättra, analysera och följa upp att skolan och undervisningen utvecklas åt rätt håll. Rektor och förstelärare ska tillsammans formulera mål och konkretisera vilka arbetsuppgifter som gäller för den enskilda försteläraren inför varje läsår. Hur uppdraget är utformat kan variera mellan olika perioder, och kan beröra en rad olika teman. Du kommer arbeta tillsammans med dina kollegor för att skapa en god lärmiljö. Tillsammans med rektor och kollegor leder och utvecklar du vardagen i skolan för en ökad måluppfyllelse.

Kvalifikationer:

För att bli förstelärare krävs lärarlegitimation. Du ska vara legitimerad lärare med behörighet att undervisa i matematik och no 7-9. Vi söker dig som har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med såväl kollegor, elever och vårdnadshavare. Du har ett brinnande engagemang för elevers utveckling. Du är kommunikativ och har goda ledaregenskaper.

Ett krav för att bli förstelärare är att du är en särskilt yrkesskicklig lärare, vilket vi i Nässjö kommun har definierat utifrån tre variabler; samspel, förståelse och design:

Samspel: du har ett betydande engagemang för den enskilde eleven. Du respekterar, bryr dig om dina elever, har höga förväntningar och ser att elever har olika behov. Du får eleven att känna sig motiverad och utvecklar tilltro till sina egna förmågan. Genom en god ledarskapsförmåga skapar du studiero i klassrummet.

Design: genomstor kunskap om dina ämnen intresserar du eleven för ämnet. Du har storkunskap om hur elever lär sig samt hur man organiserar för lärande. Kollegialt lärande är en viktig del i att öka kvaliteten i undervisningen där du granskar, omprövar och utvecklar din yrkesutövning.

Förståelse: du anpassar undervisningen efter elevens kunskapsnivå och dennes inlärningsbehov. Du visar ett engagemang och förklarar på elevens nivå.

I ansökan kommer du att få svara på frågor kring hur du praktiskt har arbetat utifrån samspel, design och förståelse.

Krav från Skolverket
Utöver ovanstående ska du uppfylla Skolverkets krav för karriärlärartjänster:
• genom dokumentation redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet
• ha visat särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisningen
• även i övrigt av huvudmannen bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen

Om du blir aktuell för en förstelärartjänst på Brinells högstadium ska du uppvisa vitsord från din rektor, belastningsregister samt lärarlegitimation. Mer information om detta får du vid en eventuell intervju. Vid intervjuerna kommer rektor, representant från förvaltningsledning och representant från facklig organisation att delta.

Även du som inte uppfyller kraven för försteläraruppdraget är välkommen med din ansökan, då vi även kan ha behov av lärartjänst med behörighet inom ma/no.

Övrigt:

Alla förstelärare i Nässjö kommun har semestertjänst.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Tillträde: 2022-08-11
Schema: Alla förstelärare i Nässjö kommun har semestertjänst.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2022-02-11

Arbetsgivarens referensnummer: A1082041

Dela detta jobb

Logo
Förstelärare i ma/ no Brinells högstadium

Nässjö kommun