pedagogjobb.se

Förstelärare i fritidshem till Nykils skola

Ort
Kategorier
Utgår

2020-09-21

Ansök nu

Förstelärare i fritidshem till Nykils skola

Sista ansökningsdatum: 2020-09-21
Referensnummer: 5574

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Jenny Thosteman, HR-konsult, 013-262157, Jenny.Thosteman@linkoping.se

Lena Norman, Rektor, 013-205856, Lena.Norman@linkoping.se

Timo Järvinen, Facklig representant Lärarnas Riksförbund, 013-263387

Lärarförbundet Linköping, 013 - 20 87 39, lararforbundet@linkoping.lararforbundet.se

 

Ansök här! För dig med skyddad identitet

 

Om arbetsplatsen

NUR-skolorna består av de tre skolorna Nykil, Ulrika och Rappestad som ingår i Norra skolområdet. Skolorna är belägna i lantligt idylliska miljöer. Nykils skola är naturskönt belägen söder om Linköping. Skolan är en f-6 skola med ca 160 elever, varav ca 100 har en plats på fritidshemmet.

Gemensamt för skolorna är att det kollegiala arbetet i ett lite mindre sammanhang ger goda möjligheter till inflytande i det dagliga arbetet. Skolorna samarbetar bland annat genom ledningsgruppsarbete, pedagogers kompetensutveckling samt elevhälsoarbete.

Skolorna har tillgång till utvecklingslärare och förstelärare i fritidshem som stöttar skolornas utvecklingsarbete på uppdrag av skolornas ledning. Vi söker nu en ny förstelärare i fritidshem till Nykils skola. 

Arbetsbeskrivning

Som lärare i fritidshem ansvarar du för undervisningen i fritidshemmet genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du har ansvar för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i fritidshemmet.

Uppdraget som förstelärare i fritidshem innebär att arbeta för att utveckla undervisningen inom verksamheten. Förutom uppdraget som lärare i fritidshem gäller följande generella uppdrag för förstelärare i fritidshem:

  • Handleda (coacha) och stödja kollegor för att utveckla och arbeta för en hög och likvärdig kvalitet i verksamheten.
  • Vara mentor för blivande lärare i fritidshem/fritidspedagoger under pågående utbildning.
  • Leda processer som utvecklar kollegialt lärande.
  • Hålla sig underrättad om aktuell forskning och verka för att denna används i verksamheten/undervisningen.
  • Verka för att utveckla undervisningen så att den utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Försteläraren i fritidshemmet har genom sambandet mellan egen undervisning och utvecklingsuppdrag med kollegor, ett samordnat uppdrag att med fokus på den direkta undervisningen på bästa sätt främja elevernas lärande. Tid för uppdraget avsätts i dialog med ansvarig rektor, dock minst 10% av arbetstiden.

Kvalifikationer

Du som söker har behörighet att undervisa som lärare i fritidshem. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i fritidshem innebär.

Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som lärare i fritidshem ska du ha goda kunskaper om fritidshemmets uppdrag och vara väl bekant med fritidshemmets läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för elevernas utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som lärare i fritidshem ska du vara en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare krävs att lärarlegitimation kan uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.

Förstelärare har en behörighetsgivande lärarexamen för respektive skolform samt adekvat ämnesinriktning och lärarlegitimation.

Förstelärare har minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning och en särskilt god förmåga att förbättra elevernas resultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisning.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Visstidsförordnande med tillsvidareanställning som lärare. Förordnandet som förstelärare är 3 år.

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5574

Dela detta jobb

Förstelärare i fritidshem till Nykils skola

Linköpings kommun