pedagogjobb.se

Förstelärare, allmän didaktik 1-6

Ansök nu

Förstelärare, allmän didaktik 1-6

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje. 

Ditt nya jobb 
Som förstelärare ska du i första hand undervisa och arbeta med uppgifter som hör till undervisningen. I denna tjänst ingår klasslärarskap på mellanstadiet. Vi söker dig som vill ta ansvar för en god pedagogisk verksamhet och som sätter eleven i centrum. Du är väl förtrogen med Lgr 11. I tjänsten ingår planering, dokumentation, uppföljningar, analysarbete m. m. I uppdraget ingår också att medverka i skolans utvecklingsgrupp samt att tillsammans med skolans övriga förestelärare planera för och genomföra skolans gemensamma kompetensutveckling. Som förstelärare handleder du i arbetet med att stödja och utveckla kollegor i syfte att förbättra undervisningen.

Välkommen till oss 
Dalviksskolan är en F-6 skola med ca 360 elever och 58 anställda. Skolan är belägen på Jönköpings höjder och ligger vackert med panoramautsikt över Vättern och staden. Här bjuds fantastiska miljöer med skog, vattendrag och berg i omedelbar närhet till skolan. Anställda, elever, vårdnadshavare, studenter och gäster på skolan beskriver att de upplever en fantastisk arbetsmiljö där trivsel och trygghet präglar andan på enheten. Dalviksskolan är en övningsskola, vilket innebär att vi regelbundet tar emot studenter från Jönköping University.

Din kompetens 
Meriterad förstelärare
Kraven för att vara meriterad till förstelärare är att du:
•är legitimerad lärare
•genom dokumentation kan redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar som lärare i skolväsendet
•har visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat,
•har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen, och
•även i övrigt bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen

Vi söker dig som vill bidra till att tillföra entusiasm, energi och lust i arbetet. Du ser det som en självklarhet att anpassa den verksamhet  du arbetar i utifrån elevernas olika förutsättningar. Som lärare ser du det som din uppgift att finna rätt pedagogik som stimulerar elevers utveckling och lärande. Du är trygg i din ledarroll, bekväm med att arbeta självständigt samtidigt som du har lätt för att samarbeta och samverka i ett arbetslag där olika yrkeskompetenser ingår. Du känner stolthet för ditt arbete och vill göra skillnad!

Bra att veta 
Rekryteringsprocessen av förstelärare: Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering för varför tjänsten söks, beskrivning av kunskaper inom IKT och akademiska meriter.
Förutom det personliga brevet ska ansökan innehålla: - CV - Lärarlegitimation - Examensbevis - Studieintyg (Ladok) - Utlåtande förstelärare från din rektor (gäller ej meriterade) 
De som söker ansvarar själva för att dela ut blanketten om utlåtande till rektor som efter att besvarat skickar in enkäten via mail till maria.sparf@jonkoping.se  

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för dokumentet kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här. Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och efter det kan du som inte redan är förstelärare bli erbjuden att genomgå meritering för förstelärare. Det här kommer påbörjas först i september månad. Mer information om de handlingar som behövs till din ansökan som förstelärare på vår hemsida www.jonkoping.se. sök "förstelärare".

Vill du veta mer? 
Per Johansson Rektor 036-106164 per.johansson2@jokoping.se
Anders Josefsson Bitr.rektor 036-107323 anders.josefsson@jonkoping.se
Helena Lind LF helena.lind@jonkoping.se
Maria Sparf, tfn 036-10 24 23, maria.sparf@jonkoping.se

Dela detta jobb

Förstelärare, allmän didaktik 1-6

Jönköpings kommun