pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Förstelärare åk F-6 till Tanneforsskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-07

Ansök nu

Förstelärare åk F-6 till Tanneforsskolan

Om arbetsplatsen

Tanneforsskolan är den lilla F-6 skolan mitt i stan, med ca 220 elever och 40 medarbetare. På gångavstånd har vi det mesta som Linköpings innerstad kan erbjuda. Vi nyttjar regelbundet kompletterande lärmiljöer i form av grönområden kring Stångån, lekparker, samt närheten till bibliotek och Stångebros idrottsanläggningar. Tanneforsskolan är en enparallellig skola, men innefattar även kommunens särskilda undervisningsgrupp (SU-grupp) där elever med grav generell språkstörning får språkutvecklande stöd av lärare och logopeder. På skolan finns också fritidsverksamhet för alla våra elever i hemtrevliga lokaler.

På Tanneforsskolan är elevernas förväntade resultat och justeringar i undervisningen fokus i vårt skolutvecklingsarbete. Vi arbetar i team (F-3, 4-6, fritidshem och SU-grupp) för att tillsammans skapa lustfyllda lärandesituationer där varje elev ges möjlighet att utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar. Vi har höga förväntningar och tilltro till elevens förmåga, något som tillsammans med omtanke och engagemang ger våra elever och medarbetare en trivsam arbetsmiljö. På Tanneforsskolan arbetar vi i ett tvålärarskap i så stor utsträckning som är möjligt, vilket innebär ett nära samarbete och samverkan kollegor emellan.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som förstelärare i skolan innebär att arbeta för att utveckla verksamheten i något/några av ämnena för att öka måluppfyllelsen. Förutom uppdraget som lärare gäller följande uppdrag för försteläraren:

  • Arbeta med att förbättra elevernas studieresultat och på ett systematiskt och professionellt sätt arbeta för att utveckla undervisningen

  • Handleda (coacha) andra lärare och föra pedagogiska samtal

  • Leda processer som utvecklar kollegialt lärande

  • Hålla sig underrättad om aktuell forskning och verka för att denna används i undervisningen

  • Verka för att utveckla undervisningen så att den utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet

Den här tjänsten innebär även arbete i Särskild undervisningsgrupp för elever med språkstörning.

Kvalifikationer

Du som söker har behörighet att undervisa som lärare i årskurs F-6. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i grundskola innebär.

Som förstelärare i skolan har du flerårig och välrekommenderad tidigare erfarenhet av rollen som lärare i motsvarande årskurser och du innehar lärarlegitimation, samt en särskilt god förmåga att förbättra elevernas resultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisning.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som lärare i grundskolan har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen och övriga styrdokument. Utifrån det har du förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevernas utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Som lärare i grundskolan är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: 2022-01-10

Anställningsform: Visstidsförordnande med tillsvidareanställning som lärare. Förordnandet som förstelärare är 3 år.

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8227

Dela detta jobb

Förstelärare åk F-6 till Tanneforsskolan

Linköpings kommun