pedagogjobb.se

Förstelärare

Företag Värmdö kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-21

Ansök nu

Förstelärare

PVGS08:2019:17

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Till Hemmestaskolan söker vi två

Förstelärare

Vår skola är belägen i en närmast unik skärgårdsmiljö med fantastisk skog och en mycket fin idrottsanläggning inpå knuten. Hemmestaskolan ligger på Värmdölandet och har goda och täta kollektiva förbindelser med bussar som tar cirka 30 minuter från Slussen. Hos oss får du möjligheten att komma till en kommun i stark utveckling, där du får jobba med något av det viktigaste som finns, att vara med och utveckla våra yngre medborgare.

Söker du en spännande arbetsplats där det finns utrymme att vara med och påverka? Vill du också genom din undervisning ge våra elever möjlighet att utvecklas och nå sina kunskapsmål? Då är du en av de pedagoger vi gärna vill träffa.

I rollen som Förstelärare ska du, utifrån uppfyllda kvalifikationer, agera förebild och modell på din skola. Tillsammans med rektor kommer du överens om vilken del av förstelärarens ordinarie uppdrag som ska utgöra det område där du uttalat ska agera förebild och modell. Tjänsten kan även komma att innebära ett flertal olika uppdrag. Det kan till exempel röra sig om att utveckla elevernas läslust på mellanstadiet, projekt som riktar sig mot yngre åldrar med syftet att göra matematik mer begripligt, eller handla om hur skolan kritiskt bör förhålla sig till digitalt material.

Vi söker dig som är legitimerad lärare enligt skollagen. Du kan genom dokumentation redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet. Vidare har du visat särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat, har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen och kan därmed ses som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. 

Utöver detta har du ett stort engagemang för att motivera andra att nå gemensamma mål. Du ska vara intresserad av nya sätt att nå resultat, vara lösningsfokuserad, prestigelös och kunna kommunicera med både elever och kollegor. Eftersom coaching ingår i tjänsten ser vi att du har genomgått någon typ av utbildning i coaching.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Hemmestaskolan är en F-9 skola med drygt 920 elever i årskursvisa arbetslag. Vår låg- och mellanstadieskola är en mobilfri och trygg skola, samtidigt som alla våra elever har tillgång till digitala verktyg som en del av undervisningen. Vi har ett aktivt och väl fungerande elevhälsoteam med bred kompetens som har ett nära samarbete med arbetslagen. I anslutning till skolan ligger ett av kommunens folkbibliotek.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningarna är en tillsvidareanställning och ett vikariat på ett år, båda på heltid. Tillträde 12 augusti 2019.

Ansökan
Du söker tjänsterna via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på ”sök tjänst” nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast 21 juni 2019.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Alexandra Stjerna, rektor, på telefonnummer 08 570 487 00. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
______________________________________________________________________

Dela detta jobb

Förstelärare

Värmdö kommun