pedagogjobb.se

Förste förskollärare till förskolor Berga/Vimanshäll

Ort
Utgår

2021-10-20

Ansök nu

Förste förskollärare till förskolor Berga/Vimanshäll

Om arbetsplatsen

Förskoleområdet Berga/Vimanshäll söker nu en förste förskollärare. Området består av fem förskolor, Häggvägen, Älgvägen, Ridhusgatan, Konstruktörsgatan och Vårdkasvägen.

Vår vision är att ge varje barn förutsättningar att hitta nya vägar att möta morgondagen och att utbildningen ska präglas av att vara rolig, trygg och lärorik för såväl barn som personal . Våra långsiktiga mål är att utbildningen genomsyras av ett språk- och kommunikationsutvecklande arbetssätt där varje barn ges möjlighet att ha ett reellt inflytande i utbildningen. Utbildningen utgår från barnets bästa och genomsyras av ett värdegrundsarbete där varje barn möter engagerade vuxna som möjliggör för barnen att använda sin kompetens. Utbildningen och undervisningen sker genom ett målstyrt och projekterande arbetssätt. Du ges möjlighet till reflektion dels i arbetslaget för att utveckla utbildningen och tillsammans med andra förskollärare på förskolan. Du har även egen pedagogisk utvecklingstid.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en förskollärare med uppdrag som förste förskollärare som vill bli en del av vårt team och vara med och utveckla vår utbildning tillsammans med engagerade kollegor, barn och vårdnadshavare. Som förste förskollärare i Förskolor Berga Vimanshäll är du en del av ledningsgruppen och bistår i att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp, utvärdera och utveckla utbildningen och undervisningen. Som förste förskollärare arbetar du 20% av din tjänstgöring i samverkan med vår andra förste förskollärare med att med att handleda och stödja kollegor. Du är även mentor för blivande förskollärare under pågående utbildning. Du kommer att leda processer som utvecklar kollegialt lärande samt verka för att utveckla undervisningen så att den utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. I uppdraget håller du dig underrättad om aktuell forskning och verkar för att denna används i utbildningen /undervisningen.

Kvalifikationer

Du som söker har förskollärarutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av arbete som förskollärare inom förskola, alternativt ha annan erfarenhet av arbete med barn som arbetsgivaren bedömer relevant.

Som förste förskollärare har du flerårig och välrekommenderad tidigare erfarenhet av rollen som förskollärare och du innehar förskollärarlegitimation. 

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lpfö18) ska organisera och genomföra arbetet så att barnet får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje barn kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som förskollärare har du goda kunskaper om förskolans uppdrag och är väl bekant med förskolans läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det har du förmågan att anpassa din undervisning till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Som förskollärare är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Visstidsförordnande med tillsvidareanställning som lärare. Förordnandet som förstelärare är 3 år.

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7892

Dela detta jobb

Förste förskollärare till förskolor Berga/Vimanshäll

Linköpings kommun