pedagogjobb.se

Förskollärare till Skäggetorps förskolor

Ort
Kategorier
Utgår

2020-09-29

Ansök nu

Förskollärare till Skäggetorps förskolor

Om arbetsplatsen

Skäggetorp är ett mångkulturellt område och förskolorna i området fokuserar särskilt på arbetet med barns språkutveckling. Under läsåret 20/21 inriktar vi oss även på målen socialt samspel och att få in mer undervisning i leken, även där med fokus på barnens språkutveckling

På förskolorna i Skäggetorp arbetar vi utifrån en metod med små grupper och närvarande pedagoger. Vi jobbar i projekt och får på så sätt in samtliga läroplansmål i vårt dagliga arbete. Varje arbetslag har två timmar gemensam reflektion i veckan samt att en gång i månaden har arbetslaget 3 timmar och blir då avbytta av ett ambulerande team. På förskolorna finns även utvecklingsgrupper där en personal från varje avdelning träffas en gång i veckan för utvecklingsarbete och pedagogiska frågor tillsammans med biträdande rektor. 

I området finns det tillgång till flerspråkiga ”brobyggare” som ett stöd mellan familjer och förskola. Som ett ytterligare stöd i arbetet med nyanlända och flerspråkiga barn finns även en processtödjare samt två specialpedagoger. 

Just nu söker vi förskollärare till flera förskolor i området. Förskolornas storlek varierar från 2 till 6 avdelningar. 

Arbetsbeskrivning

Som förskollärare ansvarar du för undervisningen i förskolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du ansvarar för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i förskolan.

Kvalifikationer

Du som söker har förskollärarutbildning, lärarutbildning med inriktning mot förskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av arbete som förskollärare inom förskola, alternativt ha annan erfarenhet av arbete med barn som arbetsgivaren bedömer relevant.

I din roll som förskollärare ska du ha goda kunskaper om förskolans uppdrag och vara väl bekant med förskolans läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till barnen och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som förskollärare ska du vara en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare krävs att förskollärarlegitimation kan uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.

Om du har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga den som fil tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte sökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, ser vi gärna att du istället bifogar studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Information om tjänsten

Tillträde: enligt överenskommelse 

Anställningsform: tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 4

Ref. nr: 5630

Dela detta jobb

Förskollärare till Skäggetorps förskolor

Linköpings kommun