pedagogjobb.se

Logo

Förskollärare till Ritorp-Viksbergs förskolor.

Ort
Utgår

2021-10-18

Ansök nu

Förskollärare till Ritorp-Viksbergs förskolor.

En dag på jobbet

Du leder, driver och utvecklar arbetet på din avdelning och förskolan tillsammans med barn och kollegor utifrån våra värdeord välkomnande, glädje delaktighet, kreativitet och tillit samt Reggio Emilias filosofi och förhållningssätt. Du leder det projekterande/utforskande arbetssättet tillsammans med barn och kollegor och använder den pedagogiska dokumentationen för att synliggöra och fördjupa gruppens och individens processer. Det pedagogiska arbetet samt den pedagogiska miljön, inne och ute, genomsyras av hållbar utveckling, estetiska uttryckssätt, lek och språk- och kunskapsutvecklande arbete och utgår från vårt systematiska kvalitetsarbete. Du har ett gott samarbete med barn, kollegor och vårdnadshavare.
Ritorp-Viksbergs förskolor är ett nytt område som består av fyra förskolor och har framtill nu varit en del av ett större förskoleområde. Det innebär att vi har en stabil och tydlig grund att utgå ifrån i utvecklandet av vår egna vision och nya identitet. 

Vem är du? 
Du är en ansvarstagande, engagerad, kreativ, nyfiken och kommunikativ person som ser att reflektion och dialog är avgörande för att arbetet på avdelningen ständigt ska befinna sig i utveckling. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara lösningsfokuserad och aktiv i dialog och samspel med barnen och kollegorna i ditt arbetslag. Du ser delaktighet och samarbete som viktigt, ser varje persons kompetens och förmågor och ger alla möjlighet att använda dessa i vardagsarbetet och i utvecklingsarbetet på avdelningen och på förskolan.

Krav:
- examen med legitimation från lärarhögskola. Inriktning: förskollärare/lärare mot yngre åldrar
- god svenska i tal och skrift.
- kunskaper om Reggio Emilias filosofi och förhållningsätt
- kunskaper och erfarenheter av arbete med digitala verktyg

Meriterande:
- kunskaper kring ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt
- erfarenhet av ett Reggio Emilia inspirerat arbetssätt
- erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd

Vi erbjuder dig 
- ett omväxlande och utmanande arbete med möjlighet att göra skillnad för barnen.
- arbetskläder
- möjlighet till semesterväxling.
- kompetensutveckling.
- friskvårdsbidrag

Välkommen till oss!  
Ritorp-Viksbergs enhet består av fyra förskolor som är belägna mellan Brunnsängs centrum till lantliga Viksberg. Brunnsäng är ligger nordost om Södertälje centrum. I området finns stora grönområden, naturmark och ligger inte långt ifrån Södertälje kanal och Mälaren.
I Södertälje har våra kommunala förskolor en gemensam verksamhetsidé 
Södertäljes kommunala förskolor speglar sin verksamhet mot Reggio Emilias filosofi.

Det innebär att vi särskilt tar ställning för
- förskolan som en demokratisk mötesplats där barnen ska ges möjlighet att påverka samhället och utveckla det medborgarskap de redan har.
- förskolan som en plats för socialisering där lek, glädje, utmaningar, och estetiska upplevelser är förutsättningar för lärande och utvecklandet av barns förmågor och kunnande.
- att gemensamt skapa en känsla av sammanhang hos individen i relation till sin närmiljö och dess historia.

Vid frågor angående tjänsten kontakta Nina Ukonsaari, 08-523 6248. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av arbetet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Logo
Förskollärare till Ritorp-Viksbergs förskolor.

Södertälje kommun – Utbildningskontoret