pedagogjobb.se

Förskollärare till förskolan Tallen i Gnesta

Företag Gnesta Kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2021-04-15

Ansök nu

Förskollärare till förskolan Tallen i Gnesta

Arbetsplatsbeskrivning
Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa.

Gnesta ligger i Sörmland en dryg halvtimme med tåg från Stockholm central. Vi är drygt 11 000 invånare och har ca 850 medarbetare som arbetar engagerat med att ge våra medborgare och besökare bästa möjliga service och kvalitet.
Du är varmt välkommen att bli en av oss.

Två av våra medarbetare kommer vara föräldralediga och ytterligare en kommer studera och därför söker nu tre förskollärare/barnskötare till Tallens förskola. Förskolan har ca 35 barn fördelat på två avdelningar och ligger centralt beläget i Gnesta, med gångavstånd till pendeltågs- och busstationen. På Tallen blir du en självklar och central del i arbetslaget. Som medarbetare blir du både utmanad och stöttad och bör därför se dokumentation, reflektion och utvärdering som naturliga delar av utvecklingsarbetet. Vill du vara med och utveckla verksamheten i en trygg och trivsam lärmiljö? Tillsammans skapar vi de bästa förutsättningarna för barnens lärande!

Förskolan ingår i en enhet bestående av ytterligare tre förskolor och leds av en rektor. Varje förskola har en ledningsgrupp bestående av förskollärare och de träffas en gång i veckan för att diskutera och planera den pedagogiska verksamheten. Erfarenhetsutbyte och utvecklingsarbete möjliggörs genom samarbete mellan avdelningarna och andra förskolor i kommunen, genom gemensamma möten och andra nätverk. Du har möjlighet till pedagogisk utvecklingstid individuellt och i grupp. Kommunen erbjuder även en friskvårdspeng på 1500 kr per år.

I våra förskolor arbetar kompetenta och drivna medarbetare som är lösningsfokuserade och jobbar tillsammans för att skapa en god grund för barnens lärande. Här har du stora möjligheter att påverka verksamheten. Som medarbetare blir du utmanad och stöttad och bör därför se dokumentation, reflektion och utvärdering som en viktig del i att utveckla verksamheten. Vill du vara med och utveckla verksamheten i en trygg och trivsam lärmiljö? Välkommen in med din ansökan!

Arbetsbeskrivning
Du arbetar du utifrån aktuella styrdokument tillsammans med övriga i personalgruppen. Med utgångspunkt i läroplanen väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Tillsammans med övriga kollegor på förskolan arbetar du för att skapa en positiv och utvecklande lärmiljö för barngruppen, med fokus på att skapa en trygg och lärorik förskola. Du driver både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen och att skapa och upprätthålla en god relation till barn, vårdnadshavare och kollegor. Tjänsten är en schematjänst där du arbetar vid både öppning och stängning, 618.

Under hösten börjar nya barn på förskolan och därför söker vi dig som har erfarenhet av att introducera barn och deras familjer till förskolan, arbete med yngre barn samt har en positiv syn på ditt arbete.

Kvalifikationer
Du som söker har förskollärarexamen/lärarutbildning med inriktning mot förskolan/ barnskötarutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har god insikt i förskolans styrdokument och tillämpar dessa i det dagliga arbetet. Din förmåga att kommunicera och skapa relationer är god. Du delar med dig av din kunskap och bidrar till ett kollegialt lärande inom förskolan.

Praktisk erfarenhet av att arbeta i projekt och av pedagogisk dokumentation är meriterande. Vi utvecklar vårt inkluderande arbetssätt och våra pedagogiska lärmiljöer samt vårt arbete med digitalisering, språkutveckling, skapande. Om du har erfarenhet inom något av dessa områden är även det meriterande.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tidsbegränsad till: 2022-06-30
Tillträde: Tidsbegränsad anställning till och med 30 juni 2022, förutsatt att det inte finns en övertalighet inom organisationen.

Ansökan
Ansök senast: 2021-04-15
Referensnummer: A1014316

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 3

Kontakt
Kontaktperson
Anne Hedlund
Förskolerektor
0158-275 206

anne.hedlund@gnesta.se
Facklig företrädare

Lärarförbundet
0158-275 380

Lärarnas riksförbund
0158-275 000 (vxl)

 

Dela detta jobb

Förskollärare till förskolan Tallen i Gnesta

Gnesta Kommun