pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Förskollärare till Åvikens förskola

Ort
Kategorier
Utgår

2022-10-09

Ansök nu

Förskollärare till Åvikens förskola

Om arbetsplatsen

Att arbeta som förskollärare innebär unika och betydelsefulla möjligheter att vara med och bidra till barns utveckling och lärande. TILLSAMMANS är ett ledord som vi tagit ställning för i den utbildning vi erbjuder våra barn. I januari välkomnar vi fler barn/familjer och behöver då också välkomna fler förskollärare - är det du? Välkommen att söka till oss!

Åvikens förskola byggdes 2019 och ligger med sina sex avdelningar i Vaggeryds tätort. Det finns en nära samverkan mellan avdelningarna och en härlig VI-känsla! Åviken är en VFU-skola, vilket innebär att vi handleder förskollärarstudenter. Vi har tagit ställning för att alla pedagoger på förskolan är viktiga för studenten och där utbildade VFU-handledare har ett särskilt ansvar. 

Barn och utbildningsnämndens verksamhetsområde omfattar förskolor, grundskolor samt Fenix kultur och kunskapscentrum. Vi arbetar målinriktat för att ge varje barn och elev kunskap och framtidstro som kan följa dem genom livet. 

Arbetsuppgifter

Förskolan arbetar i projekt där barns frågor, intressen och nyfikenhet styr innehållet. Projektet tar sin utgångspunkt i enhetens gemensamma tema som under läsåret är Hållbar utveckling- Krafter. Med hjälp av verktygen observation, dokumentation och reflektion synliggör du barns läroprocesser; enskilt och i grupp. Verktygen hjälper dig också att ta ut riktningen för nästa steg i det pedagogiska arbetet. Arbetet med pedagogisk dokumentation utgör en självklar och viktig del i det systematiska kvalitetsarbetet och i vår verksamhetsutveckling. Ni får stöd i dessa processer av enhetens pedagogista. Du kommer ha en egen Ipad i ditt arbete tillsammans med andra digitala verktyg.

Vi har också tillgång till kommunens Remida som är en pedagogisk verksamhet och ett center för spillmaterial. ReMidas filosofi utgår från att materialet blir pedagogiskt i barnens händer och där hållbar framtid alltid ställs i relation till det som erbjuds. Remida är för oss också en arena för kollegialt lärande där pedagoger möts i olika nätverk.

Åvikens förskola har en egen kock och du äter pedagogiskt tillsammans med barnen.

Tjänsterna är riktade mot barn i åldern 1-2 år, 2-3 år samt 4-5 år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen/legitimation. Du har ett intresse för pedagogisk dokumentation som förhållningssätt. 

Om du är nyexaminerad förskollärare erbjuder vi dig en mentor under ditt första arbetsår. Vi avsätter tid för både mentor och nyexaminerad att mötas i reflektion kring den egna praktiken, dels individuellt och dels i grupphandledning med andra nyexaminerade.

Erfarenhet av pedagogisk dokumentation och/eller VFU-handledarutbildning är meriterande.

I enlighet med skollagen krävs utdrag ur belastningsregistret före anställning.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2023-01-09

Eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   22/156

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och förbehåller oss därför rätten att påbörja intervjuarbetet innan ansökningstidens slut. Skicka därför in din ansökan så fort som möjligt.  

Vaggeryds kommun har före annonsering övervägt val av annonseringskanaler och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.

 

Dela detta jobb

logo
Förskollärare till Åvikens förskola

Vaggeryds kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen