pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Förskolepedagog till Bigarråvägen, Förskolor Sturefors, Bestorp, Brokind

Ort
Kategorier
Utgår

2022-10-02

Ansök nu

Förskolepedagog till Bigarråvägen, Förskolor Sturefors, Bestorp, Brokind

Om arbetsplatsen

Förskolorna i området Sturefors, Bestorp, Brokind ligger naturskönt nära till skog och vatten. Vår vision är "En förskola för alla där kunskap och människor växer”. Engagemang, kompetens och arbetsglädje är våra ledord. 

Som förskollärare i området kommer du att vara en del av ett arbetslag som ständigt lär och utvecklas. Här arbetar engagerade och stolta pedagoger med erfarenhet och kompetens. Fokusområde är matematikutveckling och ett gemensamt tema är djur och natur. Vi arbetar i mindre barngrupper och vårt mål är att alla barn ska uppleva en rolig, trygg och lärorik förskolemiljö. 

I förskoleområdet har vi tillgång till specialpedagog, förste förskollärare, hälsoinspiratörer, IKT-ansvarig och kulturombud. Vi satsar på att utveckla förskolans lärmiljöer för att skapa en mer lustfylld och lärande miljö. Som arbetsgivare vill vi ligga i framkant i det pedagogiska arbetet och ständigt utveckla våra arbetsmetoder. Vi vill också skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv genom förmånliga anställningsvillkor som utökad partiell föräldraledighet och generös friskvårdsersättning. Vi erbjuder även regelbunden fortbildning och kompetensutveckling. Vi söker barnskötare till förskolan Bigarråvägen som består av fyra avdelningar och ligger i ett nybyggt område i Sturefors, med närhet till ett lekvänligt eklandskap. Utanför förskolan har vi tillgång till en nybyggd lekplats med inriktning motorik och vi har tillgång till gymnastiksal. 

Varmt välkommen med din ansökan.

Arbetsbeskrivning

Enligt läroplanen är förskolans och pedagogernas uppdrag att ”stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda en trygg omsorg. Verksamheten ska utgå från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet”.  

Som förskolepedagog ska du ha kunskap om förskolans läroplan och övriga aktuella styrdokument. Du ska följa de normer och värden som förskolans läroplan anger och bidra till att genomföra förskolans uppdrag. I rollen som förskolepedagog i förskolan ska du utifrån den egna specifika ämneskompetensen – exempelvis dramapedagogik, psykologi eller beteendevetenskap - bidra till att utveckla verksamheten så att läroplanens mål och intentioner uppfylls.

Förskolepedagoger i förskolan är delaktiga i planering och ska genomföra de målstyrda processerna och undervisningen så att:

  • omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet, 

  • genomförandet utgår från läroplanen och från det kunnande och de erfarenheter som barnen tidigare har tillägnat sig, 

  • spontant uppkomna aktiviteter och intressen, vardagliga aktiviteter och rutiner i förskolan blir en del av undervisningen, och 

  • pedagogiskt innehåll och miljöer inspirerar till utveckling och lärande och utmanar och stimulerar barnens intresse och nyfikenhet samt håller kvar deras uppmärksamhet. 

I din roll som förskolepedagog ingår även att föra fortlöpande samtal med barnens vårdnadshavare om barnets trivsel, utveckling och lärande samt genomföra utvecklingssamtal. 

Kvalifikationer

Du som söker har en genomförd eftergymnasial utbildning (60 HP) inom relevant område, såsom pedagogik och beteendevetenskap eller annan utbildning inom motsvarande ämnen som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Det är önskvärt att du har tillägnat dig erfarenhet av arbete inom förskola.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lpfö18) ska organisera och genomföra arbetet så att barnet får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje barn kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt bidrar du till att skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. I din roll som förskolepedagog är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10076

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Dela detta jobb

Förskolepedagog till Bigarråvägen, Förskolor Sturefors, Bestorp, Brokind

Linköpings kommun