pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Forskningsrådgivare

Nu söker vi dig som har lätt för att skapa goda relationer i ditt arbete och som vill arbeta med forskningsstöd.

Högskolan Kristianstad har som ambition att öka den externa finansieringen för att bland annat kunna bedriva fler projekt i samverkan med det omgivande samhället. Nu söker vi en forskningsrådgivare som vill vara med och bidra till att den externa finansieringen av forskningen vid högskolan ökar i omfattning. Som forskningsrådgivare ingår du i avdelningen samverkan och innovation och vi är sju medarbetare som arbetar på avdelningen. Låter detta som något för dig? Läs mer om tjänsten och välkommen med din ansökan.

Mer info om högskolans forskning hittar du på vår webbsida www.hkr.se. Läs gärna om Högskolan Kristianstad som arbetsgivare och se en film med några forskare på www.hkr.se/jobb.

Arbetsuppgifter

Som forskningsrådgivare har du god kännedom om forskningsfinansieringslandskapet och de ekonomiska och administrativa regler som gäller för olika finansiärer och för högskolan som förvaltande myndighet av forskningsbidrag. Du bistår forskare och forskargrupper med råd och stöd både i den långsiktiga strategiska utvecklingen av högskolans forskningsverksamhet och vid ansökningar om forskningsmedel. Du ansvarar för att bevaka olika finansiärers utlysningar och värdera vilka utlysningar som är lämpliga för högskolans forskare. Arbetet kräver kontinuerlig kontakt med forskarna och kännedom om deras forskningsfält.

Även om ansökningarna huvudsakligen skrivs av forskarna sker ett tätt och nära samarbete med dig. I vissa, för högskolan mer strategiska ansökningar, kommer du vara en viktig del i ansökan och hjälpa till i arbetet med att involvera nyckelpersoner. Du kommer bland annat att ansvara för att:

- Ha god kunskap om och kontakt med forskningsfinansiärer så som KK-stiftelsen, Forte, Formas, Vetenskapsrådet och Vinnova

- Analysera och informera om kommande utlysningar och värdera vilka utlysningar som är lämpliga för HKR:s forskare

- Bistå med strategiskt, praktiskt och administrativt stöd, framför allt innan och vid ansökan

- Läsa och ge feedback på ansökningar för att förbättra läsbarhet, struktur, och projektets genomslag, samt för att säkerställa att formella krav på ansökan är uppfyllda

- Att utgöra ett strategiskt stöd till högskoleledningen och till forskningsledarna och bistå dessa med analyser och underlag

- Att initiera och genomföra internutbildningar, seminarier och workshops

- Utveckla och följa upp rutiner för handläggning av forskningsansökningar så att forskningsfinansiärers och högskolans interna regler samt nationella lagar efterföljs

- Viss administrativ hantering av avtal som rör forskningsprojekt och -samarbeten med externa parter i nära samarbete med högskolans jurister

Du kommer att ha skiftande, utmanande och roliga arbetsuppgifter i en engagerande miljö med kompetenta kollegor. Du kommer arbeta självständigt i nära samarbete med vår forskningsrådgivare och andra stödjande funktioner inom högskolan såsom ekonomer, jurister, kommunikatörer och bibliotekarier. Det finns stora möjligheter att påverka ditt arbete och att utveckla idéer och projekt. Du planerar arbetet självständigt och genomför muntliga presentationer och workshops för att informera och inspirera Högskolan Kristianstads forskare. Tidvis sker arbetet under tidspress. Tjänsteresor kan förekomma.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som har goda kunskaper och kännedom om ett flertal forskningsfinansiärers system, regler och finansieringsvillkor. Erfarenhet av finansiärer så som KK-stiftelsen, Forte, Formas, Vetenskapsrådet och Vinnova är meriterande.

Du har universitets- eller högskoleexamen och förstår och uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Forskarutbildning är meriterande och att du har erfarenhet från universitets- eller högskolevärlden eller för arbetet relevant myndighet och organisation.

Erfarenhet av att skriva eller delta i skrivandet av forskningsansökningar eller erfarenhet av forskningsadministration värderas högt. Även erfarenhet av bedömningar av andras ansökningar är värdefullt. Självklart är du en van datoranvändare, hanterar digitala verktyg i ditt arbete och kan hantera Officepaketet.

Som person är du kommunikativ, prestigelös och serviceinriktad. Du har lätt för att skapa relationer och är lyhörd för såväl forskare, samarbetspartners och finansiärers behov. Du klarar att arbeta under tidspress och hålla många frågor öppna samtidigt samt ha förmåga att ta egna initiativ. Du har förmåga att arbeta både självständigt och som en del av en arbetsgrupp.

Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar och kan arbeta kvalitetsmedvetet och ansvarstagande. Det krävs att du är en pragmatisk och lösningsorienterad person samt behärskar att prioritera bland de ärenden som åläggs dig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start 2023-04-01 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är i Kristianstad på vårt vackra campus med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter. Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut tas.

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag är 2023-02-19.

Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

Arbetsplats Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är en av Sveriges mest sökta högskolor med några av landets mest attraktiva utbildningar. En liten men samtidigt stor högskola samlad på ett vackert campus. Vi är stolta över våra 500 anställda och 14 000 studenter med den mångfald de representerar. Närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt är våra ledord och genomsyrar alla våra 50 program och 270 fristående kurser. Med ett stort utbud på distans är vi långt fram i utvecklingen av distanspedagogik. Forskningen som bedrivs hos oss är driven av samhällsutmaningar, praktiknära och integrerad med våra undervisningsområden. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad. Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Enligt överenskommelse

Löneform

     Månadslön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100 %

Ort

     Kristianstad

Län

     Skåne län

Land

     Sverige

Referensnummer

     P2023-3711-9

Kontakt

  • Örjan Johansson, avdelningschef , 044-2503745

Facklig företrädare

  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-2503202

  • Tobias Grahn, SEKO, 044-2503091

  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-2503368

Publicerat

     2023-01-20

Sista ansökningsdag

     2023-02-19

 

Dela detta jobb

Logga
Forskningsrådgivare

Högskolan Kristianstad