pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Fågelskolans grundsärskola söker förstelärare

Ort
Kategorier
Utgår

2022-11-30

Ansök nu

Fågelskolans grundsärskola söker förstelärare

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Vi befinner oss i ett spännande utvecklingsarbete där du som förstelärare spelar en viktig roll. Här finns stora möjligheter för dig som vill vara med att påverka hur vi tillsammans skapar en utbildning i världsklass för barn och unga i Lunds kommun.

Fågelskolan är en skola belägen i Lunds västra delar. Vi är en mångkulturell F- 9 skola med integrerad grundsärskola. I grundsärskolan går 49 elever i åldersblandade klasser och ett fritidshem med två avdelningar.

Det är roligt att arbeta på Fågelskolan. Vi har ett öppet och tillåtande klimat, vilket är en god förutsättning för att våga prova nya idéer och tankar.

Arbetsuppgifter

Ditt grunduppdrag som lärare är betydelsefullt och som förstelärare kommer du även fortsättningsvis att bedriva undervisning, samt arbeta med andra uppgifter som hör till läraruppdraget, om minst 50 % av arbetstiden.

Som förstelärare kommer du att ha en nyckelroll i det kollegiala lärandet. Du är öppen för pedagogiska diskussioner och samarbeten. Du kommer också att ha ett särskilt ansvar för verksamhetens fokusområden, kopplade till det systematiska kvalitetsarbetet, samt allmän- och ämnesdidaktisk utveckling som har stöd i forskning.

Du verkar i första hand på den egna arbetsplatsen och i andra hand i utvecklingsarbetet inom barn- och skolförvaltningen. I dialog med skolledning konkretiseras tjänstens innehåll och förutsättningar inför varje läsår och din möjlighet att påverka skolans utvecklingsarbete är hög. Du kommer att arbeta nära skolledningen och du blir en nyckelperson och en ambassadör för hela verksamheten.

Vi söker dig som:

  • har lärarlegitimation utfärdad av Skolverket

  • har utbildning till speciallärare med inriktning intellektuell funktionsnedsättning

  • har flerårig erfarenhet från arbete i grundsärskolan

  • genom dokumentation kan redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom en eller flera anställningar inom skolväsendet. Du uppfyller kraven även om undervisningen har skett som obehörig, på fritidshem, eller på deltid.

  • har visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen

  • av huvudman tidigare bedömts som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

För att lyckas i din roll som förstelärare behöver du ha god samarbets- och samverkansförmåga, detta eftersom dina kontaktytor är många som förstelärare. Din förmåga att se relationer i dess rätta perspektiv, att skilja det personliga från det professionella är god. Du förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen och du hanterar de situationer som uppstår med stabilitet och ödmjukhet.  

Ditt ledarskap är gott och genom engagemang, delaktighet och öppenhet bidrar du till ett arbetsklimat där alla utvecklas.

Vi erbjuder dig en tjänst där du är med och skapar en utbildning i världsklass i en skolförvaltning med höga ambitioner. Du kommer att arbeta tillsammans med kompetenta kollegor där du utmanas och utvecklas. Tillsammans vågar vi tänka nytt!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Lön: Månadslön

Tillträde: 10 januari 2022, men senare tillträde kan diskuteras

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-11-30

Referensnummer

2022/1399

Kontaktperson(er)

  • Kristina Thelin, biträdande rektor, 046-3597295

Facklig(a) företrädare

  • Royne Nilsson, Lärarförbundet, 046-3597520

Dela detta jobb

logga
Fågelskolans grundsärskola söker förstelärare

Barn- och skolförvaltningen i Lunds kommun